Afbeelding
Foto: W.H.Zandbergen

Sierteelt en hotellerie tonen slagkracht

Slagkracht n De Bloemenkrant is er trots op deze week twee kopstukken 'Aan tafel met ....' te mogen ontvangen. Twee mannen die niet voor een kleintje vervaard zijn en gewend zijn letterlijk en figuurlijk met de voeten in de klei te staan.

Hoe gingen zij om met de lockdown door de coronacrisis en hoe hard zijn zij aan het werk om hun organisaties door deze moeilijke tijd te leiden. 'De snelheid waarmee crisis toesloeg heeft ons verrast', zeggen ze beiden.

Dynamiek

Aan tafel deze keer, Jaap Bond, boegbeeld Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen en voorzitter KAVB (Koninklijke Algemene Vereeniging voor Bloembollencultuur) en Bram Mol, mede-eigenaar van het luxe vijfsterren hotel en conferentiecentrum Hotels van Oranje in Noordwijk. Zij blikken terug en vooruit in de coronacrisis. Wat bracht deze hen, of juist niet? Hun visie hierop en meer actuele sierteelt- en horecazaken kwamen uitgebreid ter sprake tijdens ‘Aan tafel met’ Pascal Koeleman en Rudi Tuinman van 2Dezign in het nieuwe sfeervolle Restaurant Oriento van de Hotels van Oranje. En vakkundig opgetekend door journalist Wilma van Velzen. Uiteraard met respect voor de anderhalve meter samenleving.

Aan zowel Bram Mol als Jaap Bond werd voorgelegd hoe zij met deze crisis omgaan en wat we hiervan zouden kunnen leren. Ofwel, hoe ga je een coronacrisis te lijf. In de Tuinbouwsector alsook in de horeca en hotellerie was het vooral de enorme slagkracht waarover beiden met passie verder. Hoe verder: zie Pagina 10 en 11.