Afbeelding
Foto:

Probleemoplossend BQ Support

Tegenover het 'halen' van kennis staat het delen van eigen expertise. “Onze kennis over virussen en diagnostiek kan voor anderen weer heel nuttig zijn. ”Soms kan de kennis van BQ Support op verrassende wijze door anderen gebruikt worden: “Wij hebben op basis van onze kennis van reinigingsprocessen een keuringsmethode voor een leverancier van tuinbouwmachines ontwikkeld. Een praktische toepassing van probleemoplossend denken. Dat is ook precies wat er gebeurt als sectoren bij elkaar gaan kijken. Daarom ziet Van der Sterren graag andere bloembollen gerelateerde bedrijven aansluiten: “WUR opereert als verbindend element tussen branches in de sierteelt. Laat ons maar zo'n rol spelen tussen de verschillende sectoren.”

Virustoetsing

Eén van de basisdiensten van BQ Support is virustoetsing volgens de ELISA- of PCR-toetsmethode. De toetsen worden geanonimiseerd o.m. in het geaccrediteerde laboratorium van BKD uitgevoerd. Daarnaast heeft het bedrijf het diagnostiekloket voor bloembollen en vaste planten van WUR in Lisse overgenomen. Deze tak van het bedrijf houdt zich bezig met de diagnostiek van ziek of afwijkend plantmateriaal. Integriteit, anonimiteit, laagdrempelig, flexibel en snel zijn kernwoorden in de dienstverlening van BQ Support. Dat uit zich bijvoorbeeld in het speciale kwaliteitssysteem 'Garant' waarmee een deelnemend bedrijf de kwaliteit van een partij kan waarborgen van weefselkweek t/m de teelt van uitgangsmateriaal.

De flexibiliteit en service uit zich ook in de speciale transportservice voor monsters die BQ Support aanbiedt. En dat alles kan, mede door de gedeelde laboratoriumfaciliteiten, voor een verrassend prettig tarief. BQ Support gaat ook zelf op stap om gewassen te beoordelen of via 'mystery shopping' monsters te verzamelen, op te planten en te beoordelen. “Ons belangrijkste doel is bedrijven te ondersteunen om de kwaliteit van hun producten te verbeteren en te borgen. En daarmee het verhogen van de totale kwaliteit binnen de sector.

Afbeelding
Afbeelding