6 fleurig bloemenbakjes, geschikt voor  kinderen en volwassenen
6 fleurig bloemenbakjes, geschikt voor kinderen en volwassenen Foto: rob halderman

Van bloemenwagen naar bloemendraaimolen

opmerkelijk n Het echtpaar Rob en Bernadette Halderman claimen een wel heel buitengewone plaats in de bloemensector. Je zou kunnen zeggen, dat ze de enige ondernemers in de sector zijn de blij zijn als bloemen doordraaien.

Maar zo werkt het als een bloemendraaimolen exploiteert. Hoe kom je eigenlijk op zo'n idee?

Rob Halderman: "Na eerst in loondienst te hebben gewerkt, zijn wij het avontuur aangegaan. Wij behaalden een diploma vakbekwaamheid Bloemen en Planten, liepen daarna stage bij een ambulante bloemen- en plantenhandelaar en zijn vervolgens gestart met een eigen rijdende bloemenwagen, route opgebouwd en wekelijks aan huis om bloemen en planten verkocht. Heel plezierig werk, maar als ondernemer kijk je wat er verder in de wereld te koop is. We besloten een horecabedrijf te starten, wat we 15 jaar runde.

Toen hebben we het roer helemaal omgegooid en begonnen een attractieverhuurbedrijf. Eerst lieten we een kinderzweefmolen bouwen, maar in de loop van de tijd ontstond er een idee voor een ander soort molen. Na jaren informeren en zoeken in binnen- en buitenland vonden we een attractiebouwer die ons eigen ontwerp kon realiseren en kon bouwen. Onze voorliefde voor bloemen kwam weer naar voren, het werd en een bloemendraaimolen.
Dit is een prachtige, vrolijke, gezellige draaimolen met 6 fleurig gekleurde bloemen, waar zowel kinderen als volwassenen in plaats kunnen nemen. Het leuke van dit werk is iedere keer weer vrolijke momenten beleven en blije gezichten zien van de kinderen, ouders, opa’s en oma’s. Wij zeggen altijd: wij hebben één van de leukste beroepen van de hele wereld.”
De bloemendraaimolen is een blikvanger op feesten, open dagen, jubilea, openingen van bedrijf of een andere feestelijke gelegenheden.