Afbeelding
Foto: REMCO KOENDERMAN

Allure Aalsmeer groeit

Floriworld n Aalsmeer bezat al een unieke Historische Tuin en de grootste bloemenveiling van de wereld. Een paar jaar geleden werd de gemeente verrijkt met het Flower Art Museum en nu is daar ook FloriWolrd.

De vier attracties vormen samen een prachtige caleidoscoop van de sierteeltsector. Geschiedenis, kunst, actuele marktplaats en een experience center waar je met de nieuwste digitale technieken wordt ondergedompeld in de wereld van bloemen en planten. De bloemenhoofdstad timmert flink aan de weg.

FloriWorld opende 1 juli. Het is een belevingscentrum geworden die zijn gelijke niet heeft. Of, zoals de organisatie het uitdrukt: "FloriWorld is een betoverende thema-attractie waarin je de magie van echte en virtuele bloemen kan beleven." Wie er geweest is, kan dat beamen.


14 shows

De bezoeker loopt door de 14 verschillende shows, films en ruimtes. Bij de entree krijg je een bandje met een RFID-chip. Hiermee kan je je persoonlijke bloem- en plantvoorkeuren aangeven. Je kunt kiezen welke kleur bloem je het mooist vindt, en op dit bandje worden je selfies opgeslagen, zodat je deze thuis nog eens kan bekijken. De favoriete bloemen, planten en foto’s worden verwerkt in de verschillende shows, waardoor FloriWorld een persoonlijke beleving is.