Afbeelding
Foto:

Kreling levert continu bijdrage aan de ontwikkeling sector

Afzet n Kreling Chrysanten werkt aan de toekomst en breidt zijn samenwerkingen uit. Vanaf 1 januari 2021 worden alle producten afgezet vanuit een coöperatie om zo te kunnen voldoen aan de toenemende vraag van grote Retailers in Europa en daarbuiten. Meerdere partijen zijn hierbij aangesloten.

Al meer dan vijfendertig jaar legt Kreling Chrysanten in Bruchem zich toe op de productie van een topsegment chrysanten. Samen met zijn (schoon)zonen heeft Jan Kreling ervoor gezorgd dat de onderneming is uitgegroeid tot 35 hectare. “En daar stopt het niet”, zegt Kreling. “Want al langer werken we samen met verschillende bekende partijen. Dat breiden we graag nog wat verder uit door vanaf 1 januari 2021 de productafzet vanuit een coöperatie te doen. Ook Lianda Flowers, het bedrijf van mijn broer, wordt toegevoegd. Dat betekent dat Kreling Chrysanten vanaf 1 januari de beschikking heeft over een totale omvang van 45 hectare chrysanten met een productieomzet van 140 miljoen stuks per jaar verdeeld over zo’n vijfendertig verschillende soorten.”

Gewilde partij

Kreling Chrysanten staat voor flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. Nauwe contacten met de vooruitstrevende breeder Deliflor hebben geresulteerd in een gezamenlijk stekbewortelingsbedrijf dat al meer dan twintig jaar bestaat. Met daarbij opgeteld een nagenoeg volledig biologische teelt en alle benodigde certificaten om de Retail te beleveren maakt dit Kreling Chrysanten tot een gewilde partij. “Door samen met andere gelijkgestemde productiebedrijven in chrysanten, zoals Diamond Flowers, Henda Flowers, Infinity Chrysanten, Kwekerij de Wolvenhoek en Lianda Flowers de afzet in coöperatief verband te doen zijn we in staat onze marktpositie nog verder te versterken.”

Retail ontzorgen

Kreling Chrysanten voldoet aan alle stringente Retail eisen en levert extra meerwaarde door het ontzorgen van bedrijven waarmee ze zakendoen. Zo wordt volgens Kreling de helft van de productie verpakt in mixdozen en vooraf voorzien van prijsstickers en andere gewenste toevoegingen. “Het product wordt kant-en-klaar geleverd, rechtstreeks vanuit de kwekerij. Tegelijkertijd staat Geranco transport, ooit ontstaan uit de ‘Kreling familie’, met dertig gekoelde vrachtwagens klaar om 24 uur per dag te kunnen leveren. Door de Retail te ontzorgen, hebben wij al bij veel grote klanten hun chrysanten omzet zien groeien, waarin ook wij weer meegroeien.”

Innovatie staat bij Kreling Chrysanten eveneens hoog in het vaandel. “Als geen ander zijn wij bekend met de wensen van de consument bij de aankoop van bloemen en voorzien we veel boeketterieën van onze producten. Onze grootschalige aanpak stelt ons in staat grote partijen te leveren tegen scherpe prijzen. De recent aangeschafte volautomatische boslijn zorgt ervoor dat op één locatie alle takken per stuk met een camera worden bekeken en gesorteerd. Doel is deze innovatieve aanpak verder uit te breiden naar andere locaties zodat we ons nog beter kunnen onderscheiden in uniformiteit en kwaliteit. En voor 2021-2022 staan er weer twee nieuwbouwplannen op stapel: een productiebedrijf van ruim 6 hectare voor Henda Flowers en een stekbewortelingbedrijf samen met Deliflor Chrysanten. Kreling Chrysanten staat nooit stil en werkt aan de toekomst!”