Royal Lemkes genomineerd voor Beste Werkgever.
Royal Lemkes genomineerd voor Beste Werkgever. Foto:

Royal Lemkes in race voor Beste Werkgever

Bleiswijk n Royal Lemkes mag zich, als branchewinnaar, een jaar lang Beste Werkgever 2020 noemen. De medewerkers van Nederland hebben gesproken.

Zij hebben Royal Lemkes uitgeroepen tot de Beste Werkgever van 2020 in groothandel. Dat heeft Effectory bekend gemaakt op basis van haar jaarlijkse Beste Werkgevers onderzoek. Royal ZLemkes maakt dit jaar kans op de titel Beste Werkgever van Nederland. In het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden meer dan 500.000 medewerkers hun werkgever. De best scorende organisaties zijn beloond met het Beste Werkgevers Keurmerk: Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Dit keurmerk is alleen te behalen door wat eigen medewerkers over hun organisatie als werkgever zeggen. De winnaars per branche mogen zich een jaar lang Beste Werkgever 2019-2020 noemen. In de branche groothandel heeft Royal Lemkes gewonnen.

“Wij zijn erg trots op deze erkenning. Wij geloven dat de bedrijfscultuur bijdraagt aan het succes van een bedrijf. We kiezen voor een duurzaam ontwikkelingsbeleid met veel aandacht voor persoonlijke groei, vitaliteit en diversiteit. Dit is de basis waarop wij persoonlijke groei en professionele ontwikkeling vormgeven”, aldus Jeannette Jongeleen, HR-Manager. Op 18 maart wordt duidelijk of Royal Lemkes de titel van Beste Werkgever van Nederland wint.

Beste Werkgevers hebben volgens Effectory een aantal zaken gemeen. Ze hebben over het algemeen een inspirerende directie, weinig managementlagen en een aansprekende missie. Ze geven hun specialisten veel verantwoordelijkheid. Zij hebben medewerkers die bevlogen zijn, met plezier hun werk doen en zich bij de organisatie betrokken voelen. Ze krijgen energie van hun werk en ervaren daardoor een lagere werkdruk. Dat komt tot uiting in een lager verzuim, een hogere verloopbestendigheid en een grotere klantgerichtheid.