Afbeelding
Foto: Studio Pothoff

Eurofins Agro: groeiend inzicht

Groot n Eurofins Agro is onderdeel van Eurofins Scientific, een grote speler op het gebied van data-analyse. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Brussel, en heeft 450 laboratoria over de hele wereld, waar in totaal ongeveer 50.000 medewerkers werken.

Binnen Eurofins is het laboratorium in Wageningen hét kennis- en innovatiecentrum voor glastuinbouw en agro analyses. Sinds 2017 is Eurofins Agro opgesplitst in verschillende business units op basis van onderscheidende sectoren; Horticulture, Agro en Mest.

Eurofins Agro heeft bijna honderd jaar ervaring met grond- en gewasonderzoek. Er zijn bijna 250 medewerkers en jaarlijks worden in Wageningen meer dan 500.000 monsters geanalyseerd. Daarvan zijn ruim 150.000 monsters afkomstig uit de glastuinbouw. Dit aantal neemt jaarlijks toe.

Juiste analyse

Eurofins Agro heeft een landelijk dekkend netwerk van eigen, ervaren monsternemers. Zij zijn altijd dichtbij voor advies over de juiste analyse of om monsters te nemen.
De analyses van Eurofins Agro dragen bij aan een optimale bemesting, betrouwbare substraat kwaliteit en een gezond gewas als basis voor een succesvolle teelt. Inzicht in de toestand van het substraat of het drainwater en in de aanwezigheid van ziekten en plagen is daarvoor onmisbaar. Eurofins Agro levert dat inzicht door het leveren van betrouwbare analyse resultaten. Bij de verslagen levert Eurofins Agro Horticulture op verzoek gewas specifieke streefwaarden en advies op maat. Voor monstername en analyse beschikt Eurofins Agro over een kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan de internationale richtlijnNEN-EN-ISO 17025.

Afbeelding
Afbeelding