V.l.n.r. Pascal, Patty en Rudi van 2Dezign.
V.l.n.r. Pascal, Patty en Rudi van 2Dezign. Foto:

Lisianthus houden van presentatrice Patty

Verrassing - Volgende week viert Patty Brard haar 65ste verjaardag. En dat betekent groot feest. Feest dat gevierd gaat worden met dé eventbloem: de lisianthus.

Patty heeft al jaren een bijzondere relatie met Pascal en Rudi van 2Dezign. Zo een vijf geleden verzorgden zij de aankleding van haar huwelijk met Antoine in het sterrenrestaurant Aan de Poel in Amstelveen. En ook deze speciale verjaardag zal rijkelijk aangekleed worden met bloemen; want ze heeft 2Dezign nogmaals gevraagd haar feest te arrangeren.

‘Bloemen spelen een grote rol in mijn leven. Ze zijn een onderdeel van mijn lifestyle. Ik ben altijd bezig met bloemen, in mijn huis, op Ibiza, er zit zelfs een bloem in het logo van mijn nieuwste schoonmaakcollectie ‘From PB With Love’ die afgelopen maand gelanceerd werd bij het Kruidvat’.


Dutch

Maar wat Patty niet wist, is dat zij tijdens het diner in restaurant Dutch! In Noordwijk overvallen zou worden met een grote verrassing. Een verrassing die de dag na het diner, door Patty zélf, in de studio van het tv-programma Koffietijd werd getoond. Hoe deze exposure van de lisianthus op primetime tot stand kwam leest u verder in de rubriek ‘Aan tafel met … Patty Brard’, elders in deze Bloemenkrant.

Bollenstreekcorso gaat door en volgt Keukenhof

Freedom n Het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft dit jaar het thema Freedom. De presentatie van de praalwagenontwerpen van het 73ste Bloemencorso vond vorige week plaats.

Corsovoorzitter Willem Heemskerk heette iedereen welkom en stelde Nicky Westerhof van stichting Bretels voor. Zij presenteerde de praalwagentekeningen, die steeds enkele seconden los werden getoond op scherm, waarna de praalwageneigenaren kort iets over het ontwerp vertelden. Tussendoor werd een filmpje over het maken van de ontwerpen vertoond, erg leuk en dynamisch in beeld gebracht.

Unesco

Heemskerk gaf aan dat alle corso’s (dus ook dat van de Bollenstreek) voorgedragen zijn voor de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Met betrekking tot het coronavirus zijn de richtlijnen van RIVM en GGD ingebed in het corsoveiligheidsplan. Applaus was er voor de corso-ontwerpers Jack van der Ende en Eric Pannenborg die dit jaar hun eerste hele corso doen.

Formule-1 van Max

Voorzitter Willem Heemskerk zei blij te zijn met de extra praalwagen: de formule-1 racewagen van Max Verstappen. Deze zorgt voor nieuwe corso-fans. Daarnaast kondigde hij aan dat bij de praalwagens nu drie prijscategorieën zijn in plaats van een: gemeentes, zelfbouw en commercieel.



Alle praalwagenontwerpen met eigenaren op de foto.