Afbeelding
Foto:

Logistics Quality Systems over vertical farming

"Eerder al hebben we onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van VF voor chrysanten. "Twee heel verschillende planten inderdaad. Iedere plant heeft natuurlijk aparte eisen en optimale groeiparameters, maar toch zijn er ook gemene delers. Daar zijn we nu vooral naar op zoek. Ons doel is om, met de kennis van onszelf en de WUR, de allerbeste plantteelt omgeving te creëren."

Werken aan de toekomst

Wie kennis haalt moet ook iets brengen. Logiqs werkt en denkt actief mee in de werkgroep Klimaat en stelt ook haar eigen expertise èn waar nodig materialen ter beschikking: "We weten natuurlijk heel veel over logistiek, en delen die kennis ook. Daarnaast stellen we geregeld materialen ter beschikking aan de WUR. Met elkaar kunnen we werken aan de toekomst van vertical farming. En vertical farming kan ook weer leiden tot beter onderzoek, want je kunt onderzoeken onder beheersbare omstandigheden."

Over Logiqs

Logiqs, de naam staat voor Logistics Quality Systems, werd in de tuinbouw groot door de ontwikkeling van kasautomatisering zoals roltafelsystemen (en toebehoren) voor potplantenkwekers, maar ook geautomatiseerde klimaatcellen en automatische irrigatie. Ook raakt hun werk soms aan klimaatbeheersing: zo ontwikkelden zij een roltafelbodem, die zorgt voor optimale luchtcirculatie bij het gebruik van roltafels. De laatste jaren heeft het bedrijf echter zijn werkterrein ook verlegd naar magazijnautomatisering en vertical farming (VF). Voor magazijnen ontwikkelde Logiqs de iCube, een volledig automatisch systeem voor met name pallets, die met behulp van Logiqs 3D-carriers en liften op iedere gewenste plek binnen de stelling kunnen worden gemanoeuvreerd. Voor vertical farming ontwikkelde het bedrijf het Greencube geautomatiseerde verticale kweeksysteem, waarbij gebruik gemaakt wordt van de ervaringen die in andere branches zijn opgedaan. Zo werkt het Greencube systeem met gestandaardiseerde componenten die je ook terugvindt in de magazijnsystemen. Behalve de 'hardware' ontwikkelt Logiqs ook alle benodigde software zelf en biedt het bedrijf ook service en onderhoud. Meer weten: www.logiqs.nl.

Afbeelding
Afbeelding