Afbeelding
Foto: W.H.Zandbergen

Ravensbergen verrast Rens Buchwaldt

Verrassing n Het interview tussen Rens Buchwaldt, voormalig financieel directeur Royal FloraHolland, en Pascal Koelewijn was nog volop bezig, toen oud-RFH bestuursvoorzitter Gerrit Ravensbergen restaurant Dutch in Noordwijk binnenliep.


Gewapend met een bos lelies en een brede grijns op zijn gezicht wist hij Buchwaldt aangenaam te verrassen. Voor een ontmoeting met deze goede bestuurder, zoals Ravensbergen Buchwaldt ziet, maakte hij graag tijd. Buchwaldt pareerde diens verrassingsbezoek met een anekdote van kort na zijn start in 2006 bij de bloemenveiling. "Ik weet nog dat Bernard Oosterom bij een van onze eerste overleggen zei 'ik ga dit morgen even met Gerrit bespreken'. En ik maar denken, wie is Gerrit? Daar kwam ik snel achter, want FloraHolland en de VBA stonden toen aan de vooravond van de fusie, die overigens tot een goed einde is gebracht."
Over en weer werden vervolgens door deze twee zwaargewichten veilingherinneringen opgehaald waaronder de keuze voor één type veilingkar, welke beiden de beste investering ooit typeerden. Of dat het uit niets opzetten van een nieuwe veiling tegenwoordig niet meer zal slagen, terwijl zij vanuit bestaande situaties wel kansen zien. Het spraakmakende interview met Rens Buchwaldt staat elders in deze Bloemenkrant. Pagina 10.