Een overzicht van de kleurrijke beurs.
Een overzicht van de kleurrijke beurs. Foto: CLAUDIO BUGATTI

Aandacht voor sector op Myplant & Garden beurs

Kleur n In Milaan wordt van 26 t/m 28 februari de vakbeurs Myplant & Garden gehouden Het is de belangrijkste, complete vakbeurs voor tuinbouw, inclusief de bloemisterij, landschap en tuin in Italië. Het evenement vindt elk jaar plaats in het grootste expositiecentrum van Europa, Fiera Milano.

De beurs groeit nog steeds, zowel in aantal deelnemers als bezoekers. Vorig jaar werd deelgenomen door 733 bedrijven en werden ruim 20.000 vakbezoekers begroet, een stijging van en kleine 30% ten opzichte van 2018. De beurs biedt een breed scala aan deelnemers uit de sectoren boomkwekerijen, bloemen, decoratie, bouw, machines, diensten, tuinverzorging, potten en container.

Delegaties

Bij degenen die de beurs bezoeken zijn ook tweehonderd officiële delegaties van internationale kopers uit Europa, Azië, Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Australië en openbare lichamen en instellingen uit Italië en Europa. Myplant & Garden wijdt 6000m2 aan de schoonheid, creativiteit en charme van bloemdecoratie. Een betoverend venster waarin gerenommeerde bloemsierkunstenaars, ontwerpers, trendsetters en creatieve ateliers elkaar ontmoeten en uitdagen met hun techniek, vindingrijkheid en verbeeldingskracht.

Italiaanse en wereldtuinbouw groeit

Italiaanse tuinbouwproducten worden op grotere schaal geëxporteerd: "Export kende een groei van 7,6% in een jaar. Het heeft een recordbedrag van 884 miljoen euro bereikt, waarvan 706 alleen voor Italiaanse producten, die op hun beurt een positieve groei van 9,3% noteren in vergelijking met het voorgaande jaar "- zeggen de organisatoren van Myplant. De positieve trend vertaalt zich in een actief saldo van 306 miljoen euro op de handelsbalans.