Afbeelding
Foto:

IPM ESSEN van 22 t/m 25 januari

IPM n Rond de 1.600 exposanten uit 50 landen en experts van over de hele wereld zorgen ervoor dat IPM ESSEN van 22 tot en met 25 januari 2019 hét belangrijkste informatie- en bestelplatform in de groene sector is. Het aanbod is omvangrijk en uniek. De talrijke innovaties en oplossingen van de exposanten zijn gericht op de hele groene waardeketen. Of u nu werkzaam bent in de tuinbouw, tuincentrumbrance, bloemensector of als landschapsarchitect, een bezoek aan de Messe Essen biedt iedereen inspiratie, nieuwe producten en kennis.


De exposanten kunnen in 2019 hun bedrijven presenteren in een bijzonder hoogwaardige omgeving. De IPM ESSEN vindt namelijk plaats op het vernieuwde beursterrein van de Messe Essen, dat na afronding van de laatste bouwfase in 2019 geheel gemoderniseerd zal zijn. Ruime, gelijkvloerse hallen met veel licht zorgen voor de perfecte setting. Tijdens de IPM ESSEN 2019 zal voor het eerst gebruik worden gemaakt van de nieuwe nummering. Bedrijven op het gebied van planten exposeren in de hallen 1, 1A, 2, 4, 6, 7, 8, 8A, 8B, in de foyer van de Grugahalle en in de Galeria. Techniek vinden de bezoekers in de hallen 3 en 4 en in de Galeria. In beurshal 5 zijn alle bedrijven uit de bloemisterijbranche te vinden. Inrichting en accessoires zijn zoals gewoonlijk thematisch gerangschikt in alle hallen.

België partnerland

In 2019 wordt het land dat IPM ESSEN al jarenlang nauw aan het hart ligt het partnerland. België krijgt namelijk dit jaar deze eervolle rol. Sinds het allereerste begin hebben exposanten uit dit buurland van de IPM ESSEN deze grootste vakbeurs ter wereld voor de groene sector ondersteund. Zelfs al bij de allereerste editie in 1982 presenteerden Belgische bedrijven hun producten op de Messe Essen. Met een aandeel van 80% van de Europese azaleaproductie, is het land dan ook toonaangevend in de Europese tuinbouwsector. In 2019 pakken de Belgen bijzonder groots uit op de beurs. De Belgische sierteeltproducenten tonen op hun gezamenlijke stand in hal 2 hun planten. De boomkwekerijen zijn vertegenwoordigd in hal 6 en 8. Op alle beursdagen is er op de gezamelijke stand in hal 2 een informatief programma. Daarnaast legt België tijdens het internationale tuinbouwforum de focus op het thema duurzame tuinbouw.

Groen en natuur

Bij de Bloom's Trends spelen in 2019 groen en natuur een essentiële rol. De bezoekers kunnen hun hart ophalen aan inspirerende floristiek in vier trendthema's. Themahuizen in verschillende stijlen bieden plaats aan trendgeoriënteerde productpresentaties, consumentenrelevante en actuele producten, plantennieuwtjes en realiseerbare ideeën met bloemen. Daarnaast zijn in het g&v CreativCenter nog meer POS-concepten te vinden.
De IPM ESSEN is hét platform om nieuw talent warm te maken voor de groensector. Op woensdag 23 januari zijn schoolkinderen van klas 8 tot en met 10 welkom om meer over de beroepen in de groene sector te weten te komen. Deze kennismakingsdag wordt door de Messe Essen in samenwerking met meerdere vakverenigingen georganiseerd.

Afbeelding