IPM ESSEN 2019 in de startblokken

Beurs n De IPM ESSEN 2019 staat in de startblokken. Van 22 tot 25 januari is deze toonaangevende beurs het walhalla voor de internationale sierteeltsector. Partnerland dit jaar is België.

Het wordt weer een beurs boordevol inspiratie waar de crème de la crème uit de internationale sierteelt en tuinbouw sector vertegenwoordigd is. Meer dan 1600 exposanten uit vijftig verschillende landen presenteren er hun innovaties, diensten en producten. Vanaf half januari wordt een gratis IPM ESSEN-app voor iOS en Android beschikbaar gesteld die vanuit de Google Play Store of de Apple App kan worden gedownload. Deze bevat een lijst van alle aanwezige exposanten en zorgt ervoor dat niemand relevante beursinformatie mist.
Volop creatieve inspiratie staat op het programma in de Hal 1A waar ook de Groene Stad centraal staat. Met live demonstraties, tal van workshops en de introductie van nieuwe producten, toepassingen en verkoopconcepten een must voor bloemisten. Dit gaat gepaard met een dynamisch podiumprogramma waar internationale topdesigners schitteren in de Bloom's Special Show. De Nederlandse topdesigners Hanneke Frankema en Hans Zijlstra zijn hier van de partij zijn. In samenwerking met de FDF, de Duitse handelsvereniging voor bloemisten, is hier flink uitgepakt. De Groene Stad is weer een paradijs voor bloemisten met volop nieuwe POS-ideeën en vernieuwende concepten. Hal 5 sluit hierop aan met alles op het gebied van aanverwante artikelen en decoraties zoals wenskaarten, gereedschappen, de laatste trends en designs op potterie gebied en nieuwe materialen. In de Hallen 1 en 2 is de focus gericht op sierplanten, bloeiende kamerplanten en snijbloemen in alle soorten, kleuren en vormen. Hier treft men een groot aantal Nederlandse exposanten aan dus altijd een goed moment om ook nog even te netwerken. Nieuwe introducties zijn er in de vorm van een Innovation Showcase van de Central Horticultural Association in Hal 1A. Dit is nog maar een greep van wat men kan verwachten. Rest nog de tip dat online goedkopere toegangskaarten zijn te verkrijgen. Online kost een dagkaart slechts 22 euro tegenover 33 euro aan het loket. Bovendien heeft men met online toegangskaarten geen last van lange wachtrijen. Meer hierover is te vinden op www.ipm-essen.de