Marktbroeishow in de Hobaho.
Marktbroeishow in de Hobaho. Foto:

Duurzaamheid en transparantie items op de Hobaho relatieweek

n Marktbroeiproeven en brede voorjaarsbloeiersshow

Show n De jaarlijkse relatieweek bij Hobaho is van 8 tot en met 10 januari. Duurzaamheid en transparantie in de bloembollenketen staan daarin centraal, terwijl met marktbroei proeven en een product brede voorjaarsbloeiersshow een kleurrijke blik in het noviteiten- en actuele handelsassortiment wordt geboden.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Voor het bollen- en bloemenvak is de Hobaho relatieweek volgens product en kennismanager Stephan van der Vegt het neusje van de zalm. "Alleen al met de marktbroei proeven in het Testcentrum voor Siergewassen worden meer dan 200 rassen getoond, waaronder zo'n 80 soorten vroege tulpen en een aantal veelbelovende noviteiten van het kwekerscollectief Remarkable Tulips. En volop lente is het in de ontvangsthal waar met een kleurrijke product brede show de aandacht wordt gevestigd op voorjaarsbloeiers die via Hobaho worden verhandeld. Van hyacint tot Calla en van narcis tot Muscari is er te zien, zowel in pot- als in snijvarianten."

Retail soorten

Ter inspiratie is er in de ontvangsthal eveneens een hoek met specifieke retail soorten ingericht. "De bedoeling hiervan is ook de groothandel en retail actiever bij de relatieweek te betrekken. Van de lelieweken hebben we geleerd dat de productshows een uitstekend instrument zijn om de verbinding te leggen tussen onze klanten en de bloemenhandel.
Vraagstukken als hoe onze klanten duurzaamheid beleven en hoe de retail dit ervaart kunnen dan ook eenvoudig worden opgepakt in een goed gesprek. Dümmen Orange, het moederbedrijf van Hobaho, heeft zijn focus al langer op duurzaamheid gericht, onder andere door zijn veredelingstechnologieën te richten op bijvoorbeeld ziekteresistentie. Door duurzaamheid en transparantie in de bloembollenketen tijdens de Hobaho relatieweek centraal te stellen wordt een impuls afgegeven om duurzaamheidsontwikkelingen ook verder in de keten nog actiever op te pakken."

Sprekers

Dit brengt Van der Vegt vervolgens naar twee interessante sprekers die op woensdagmiddag 9 januari van zich laten horen: Leon Mol, Director Product Safety & Social Compliance en Richard Immink, hoogleraar fysiologie van bloembollen.
"Leon Mol zal ingaan op zijn ervaringen met andere agrarische sectoren en de leerpunten van die sectoren om de keten duurzaam en transparant te maken.

Duurzaam

De titel van zijn voordracht, Alleen voor duurzame en transparante ketens is plaats in het schap?, spreekt voor zich. Richard Immink doet onderzoek met als doel bloembollen op een snellere en duurzamere manier te produceren. Zijn aandeel is het om het vraagstuk hoe bloembollen ketens duurzaam worden aan de kaak te stellen. Voor het bijwonen van deze activiteit kan men zich aanmelden door te mailen naar receptie@hobaho.nl

Aanmelden

De Hobaho relatieweek vindt plaats op de locatie aan de Prof. van Slogterenweg 2 in Lisse. En wat de marktbroei proeven betreft wordt hiermee nog wat langer doorgegaan en zijn deze zelfs tot maart te bezichtigen.

Na de Hobaho relatieweek kan ook hiervoor met een mail naar receptie@hobaho.nl worden aangemeld."