Afbeelding
Foto:

Mechanisatie Expo-event

n "Alles wat het vak nodig heeft is aanwezig"

Vijfhuizen n De jaarlijkse mechanisatietentoonstelling staat weer voor de deur. Van dinsdag 8 januari tot en met donderdag 10 januari presenteren zo'n 100 standhouders zich in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

"Bezoekers staat een mechanisatietentoonstelling te wachten met een gevarieerd en vernieuwend aanbod van uiteenlopende producten, diensten en noviteiten die zijn toegespitst op de bloemen-, bollen- en plantensector" zegt Hans Guldemond, secretaris/penningmeester van de organiserende Stichting Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek die samen met voorzitter Hennie Groothedde het bestuur vormt. "Eigenlijk alles wat het vak nodig heeft is aanwezig. Behalve dat we een aantal nieuwe standhouders mogen verwelkomen, onder andere op het gebied van track & trace, zijn we verheugd te mogen melden dat ook de Bloembollenkeuringsdienst weer een stand bemand. Voor een leuke afwisseling zorgt Museum de Zwarte Tulp die present is met een aantal bijzondere museumstukken."

Spuitlicentie

En meer specifiek, op het beursoppervlak van ruim 10.000 m2 wordt een breed scala aan producten en diensten aangeboden op het gebied van landbouwtractoren, apparatuur, plant-, rooi-, en sorteermachines, computers, ontsmettingskasten, spoel- en dompelbaden, verpakkingen, beschermingsmiddelen en producten van veel andere toeleveringsbedrijven. "Ook worden diensten op het fiscale, juridische en financiƫle vlak aangeboden. Extra aandacht is er voor milieu, duurzaamheid en veiligheid. In dit kader is er de mogelijkheid voor het behalen van een aantekening voor de spuitlicentie."

Noviteitenprijs

"Vermeldenswaardig is eveneens dat de entreehal prachtig wordt gedecoreerd met uitbundige tulpenpresentaties van Borst Bloembollen en Holland Bolroy Markt. Op die manier willen we voor een extra kleurrijk welkom zorgen.

En dan zijn er nog de talrijke noviteiten die door de standhouders worden aangemeld voor de noviteitenprijs. De beoordeling wordt gedaan door een groep jonge kwekers, want wie kan er nu beter beoordelen wat het beste is voor de toekomst dan de degenen die er later mee moeten werken. Naast de andere waarderingen is dit altijd een populaire prijsvraag."

Opening

De officiƫle opening van de jaarlijkse mechanisatietentoonstelling wordt dinsdag 8 januari verricht door John Huiberts van Huiberts Biologische Bloembollen. Kijk voor meer informatie over de mechanisatietentoonstelling en de openingstijden en toegangsprijzen op www.smtb.nl

Afbeelding