Royal FloraHolland.
Royal FloraHolland. Erik van der Burgt / Verbeeld

Intergreen van Dutch Flower Group verliest Tesco VK als klant

Eind volgend jaar verliest het tot Dutch Flower Groep (DFG) behorende handelsbedrijf Intergreen in het Verenigd Koninkrijk een van zijn belangrijkste klanten, namelijk Tesco. Dat is het gevolg van een door Tesco VK uitgevoerde tender. Dat bedrijf gaat terug van drie naar twee leveranciers en kiest daarvoor twee Britse groothandelsbedrijven. Vooral voor de vestiging van DFG in Engeland heeft de aderlating gevolgen. De medewerkers van Intergreen zijn dinsdag op de hoogte gesteld van het nieuws.

DOOR JOHAN BOS

Er bestond een partnership van tientallen jaren tussen Tesco VK en de werkmaatschappij van DFG. "Na een uitgebreid tenderproces voor de bloemen- en plantencategorie bij Tesco het afgelopen jaar, heeft men het besluit genomen om de supply chain voor bloemen en planten te wijzigen", zegt marketingdirecteur Marcel Zandvliet van DFG. Intergreen is tot op dit moment de grootste leverancier van de Britse supermarktketen Tesco. Daar komt dus per 1 september 2020 een einde aan.

Ierland niet

Overigens vallen Tesco Ierland en dat in Centraal Europa buiten het besluit, dat volgens Zandvliet bij Intergreen wel organisatorische (en personele) gevolgen heeft. Per brief zijn inmiddels alle toeleveranciers van het bedrijf op de hoogte gesteld. In de maanden die voor het uiteen gaan nog resten, zullen zowel Tesco als Intergreen de kwekers en andere toeleveranciers alsmede de medewerkers begeleiden, zegt DFG.

Er is intensief overleg met Tesco in en over de transitieperiode, meldt de onderneming. Zij wil met alle toeleveranciers ook zo snel mogelijk persoonlijk contact opnemen. In de brief aan hen wordt het besluit van Tesco VK 'schokkend' genoemd. Er is volgens DFG alles aan gedaan om Tesco VK binnen boord te houden. Maar dat is onder meer wegens de prijs van de producten, die in een enorm assortiment werden geleverd, kennelijk niet gelukt.