Afbeelding
Foto:

Drie TOP ondernemers genomineerd

De finalisten van de 34e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs zijn bekend: SK Roses in De Lier, Plantanious in Kwintsheul en Coöperatieve Telersvereniging Prominent in De Lier.

Bestuursvoorzitter Michiel F. van Ginkel bracht afgelopen vrijdag een felicitatiebezoek aan deze topondernemers die kans maken op de meest prestigieuze ondernemersprijs van de Nederlandse tuinbouwsector. Op 8 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.


Maak kennis met toppers!

De jury is van mening dat alle kandidaten durf, visie en doorzettingsvermogen tonen en parels zijn van de innovatieve tuinbouwsector.

SK Roses, De Lier

SK Roses in De Lier is een succesvolle familieonderneming waar een jonge generatie het bedrijf heeft overgenomen. Broers Marc, Bas en Tom Koene voeren de operationele leiding in het bedrijf, dat bestaat uit drie locaties met in totaal 65.000 m2 glas en maar één doel heeft: jaarrond hoogkwalitatieve Avalanche rozen telen. Lees meer over SK Roses en zie in de video hoe blij verrast de ondernemers waren met de nominatie.

Telersvereniging Prominent

De Coöperatieve Prominent Groep in De Lier is in de volksmond bekend als Prominent. Al 25 jaar is de coöperatieve telersvereniging met 37 leden gespecialiseerd en succesvol in samenwerking, innovatief ondernemerschap en de marketing van tomaten voor de internationale markt. 'Het is een kers op de taart in ons jubileumjaar', zegt commercieel directeur Perry Dekkers. Lees meer over deze innovatieve ondernemers en het felicitatiebezoek van Michiel F. van Ginkel.

Plantanious in Kwintsheul

De tweelingbroers Joost en Freek Jansen leiden Plantanious in Kwintsheul, een potplantenkwekerij die al drie generaties in de familie is. De jonge ondernemers telen kamerplanten en bloeiende seizoensproducten onder 4,5 hectare glas. Lees meer over het ondernemerschap van deze innovatieve ondernemers en de manier waarop voorzitter Michiel F. van Ginkel hen afgelopen vrijdag verrastte.

Prijsuitreiking

Nu de drie genomineerden bekend zijn, gaat de tweede beoordelingsronde in. De winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 8 januari 2020 in Keukenhof, tijdens de feestelijke 34e editie van de prijsuitreiking. Daarvoor zijn alle tuinbouwondernemers van harte welkom. De bijeenkomst staat in het teken van 'Vitaal Ondernemerschap'.