Bestuur van Flora Futura.
Bestuur van Flora Futura. Foto: walter landesbergen

Flora Futura verbijsterd over klokbesluit RFH

klok n Met verbijstering heeft het bestuur van Flora Futura afgelopen week kennis genomen van de voornemens van Royal FloraHolland zoals gepubliceerd in het Vakblad van de Bloemisterij.

In het artikel met Steven van Schilfgaarde wordt gemeld dat de fysieke klokken gaan verdwijnen. Tijdens het overleg dat op 10 oktober jl. tussen het Management van Royal Floraholland en Flora Futura heeft plaats gevonden is besproken dat dit absoluut niet het beleid is. Er kan blijkbaar veel veranderen in één week tijd!

Dit heeft als gevolg dat er binnen Flora Futura wordt getwijfeld aan de oprechtheid en integriteit van de gesprekken die de afgelopen 2 jaar zijn gevoerd.

In de aanloop naar de extra ALV van 21 september 2017 is door dhr. van Schilfgaarde toegezegd dat de fysieke klokken niet zullen verdwijnen zolang deze zichzelf nog financieel kunnen bedruipen. Er is op geen enkele wijze aangegeven dat dit niet langer het geval zou zijn. Laat staan dat ondanks meerdere verzoeken van Flora Futura er nooit inzage is gegeven in de kosten en baten.

Opmerkelijk is ook dat Veiling Rhein-Maas in dezelfde week in haar nieuwsbrief een totaal andere visie op de toekomst van de fysieke klok neerzet.

Het bestuur van Flora Futura gaat de komende periode met haar leden in beraad over de situatie die hierdoor is ontstaan. Tevens nodigt het bestuur overige belanghebbende uit om contact op te nemen om zo een gezamenlijke mening te vormen.

Afbeelding