Veel noviteiten worden gepresenteerd
Veel noviteiten worden gepresenteerd Foto:

Trade Fair Aalsmeer in de startblokken

fair n De Trade Fair Aalsmeer is op 6, 7 en 8 november 'The place to be'. Drie dagen achtereen worden de laatste ontwikkelingen in de sierteeltsector getoond door zo'n 700 kwekers van Royal FloraHolland, veredelaars, handel en een aantal toeleveranciers.

DOOR WILMA VAN VELZEN

"Voor alle professionals in de sierteelt is de Trade Fair Aalsmeer een beurs die niet gemist mag worden" bevestigt Royal FloraHolland beursmanager Wilma Kofoed-van Straalen. "Ontdek, bewonder en maak verbinding met elkaar en de wereld is onze insteek. De laatste ontwikkelingen op sierteeltgebied, productlanceringen, demo's en duurzame innovaties zijn er te verwachten. Daarmee presenteert de Trade Fair Aalsmeer zich als een groot netwerk- en inspiratie-evenement voor de sierteeltsector met internationale allure. Ieder jaar groeit de Trade Fair in professionaliteit, zowel vanuit de organisatie als vanuit de exposant. Aan de stands wordt meer aandacht besteed en ook op faciliteitengebied zijn weer slagen gemaakt met onder andere een a-la-carte restaurant waar comfortabel lunchen mogelijk is. Ook is het beursoppervlak weer uitgebreid. De vraag naar standruimte is enorm en we doen onze uiterste best daaraan te voldoen. De meeste groei dit jaar zit in het stand oppervlak dat wordt ingevuld door plantenaanvoerders. Het aantal exposanten is ongeveer gelijk gebleven. Dat komt doordat een aantal exposanten zich als collectief presenteert in plaats van individueel."

Royal FloraHolland House

"In het Royal FloraHolland House wordt met demo's een inkijkje gegeven in alle bestaande en nieuwe diensten van Royal FloraHolland, zowel op digitaal gebied als over relevante en specifieke marktinformatie. Behalve trendpresentaties voor bloemisten is er ook een uitgebreide noviteitenpresentatie en aandacht voor de Greenovation Award genomineerden. Internationale bezoekers kunnen kennismaken met de dienstverlening van Royal FloraHolland in de International Lounge. De Barista staat weer garant voor een heerlijke kop koffie of thee."

Green Walk

"Omdat de bezoekersaantallen nog steeds groeien denken we dit jaar op 18.000 tot 20.000 bezoekers uit te komen. Vorig jaar waren het er ongeveer 17.500, waarvan een derde internationaal. De groei van het aantal internationale bezoekers bewijst dat de Trade Fair Aalsmeer een belangrijke plek inneemt op de internationale sierteeltagenda. We zijn trots zijn onze exposanten omdat zij een blik gunnen op de laatste sectorontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Steeds meer exposanten bieden producten aan die met een hoge duurzaamheidsstandaard zijn geproduceerd. Een Green Walk tegel voor de stand maakt deze exposanten herkenbaar. Op de plattegrond hebben zij een groen hartje achter hun naam."

Greenovation Award

"De Greenovation Award wordt uitgereikt aan de exposant met het best gewaardeerde duurzame product. De aanmeldingen waren overweldigend. Voor het eerst kan hiervoor digitaal worden gestemd via de website www.tradefairaalsmeer.com Dit wordt al veelvuldig gedaan. Woensdag 6 november 16.00 uur wordt de Award uitgereikt door Steven van Schilfgaarde op het podium nabij het Royal FloraHolland House. Een aanrader is hier vrijdag 8 november ook de Trade Fair Focus bijeenkomst over duurzame teelt die Royal FloraHolland samen met Glastuinbouw Nederland organiseert. Tussen 11.00-12.15 uur gaan politici en ondernemers in debatvorm op zoek naar doorbraken op de dossiers Energie en Gezonde teelt."

Pendelbussen

Het beurstijdstip is afgestemd met IFTF Vijfhuizen en er is een samenwerking met het Green Trade Center dat tegelijk de GTC-days organiseert. Pendelbussen rijden tussen IFTF Vijfhuizen en Trade Fair Aalsmeer en tussen de beurs en het GTC. Op www.tradefairaalsmeer.com is alle beursinformatie te vinden.

De sierteeldsector presenteert zich tijdens  Tradi Fair Aalsmeer
Het aantal internationale bezoekers groeit nog steeds.
Afbeelding
Afbeelding