Afbeelding
Foto: PR

The Flower Bazar komt ook naar Holland

n Samenwerking tussen diverse belangrijke partijen

Bazar n Na het succes in Hamburg komt The Flower Bazar ook twee keer naar Holland. Dit nieuwe marktconcept is ontwikkeld voor het retail en cadeau segment en biedt een luxe pop-up boetiek waarin bloemen, planten en decoratie in een adembenemende setting worden gepresenteerd.

The Flower Bazar maakte in september voor het eerst deel uit van de bij Boltze Home Deco gehouden POP-UP event, een grote decoratie leverancier die levert aan tuincentra, bloemisten, supermarkten, meubelhuizen en doe-het-zelf-bedrijven. Dat dit direct zo succesvol zou zijn heeft zelfs de creatieve initiatiefnemers Pascal Koeleman en Rudi Tuinman van 2Dezign verrast. "Dit smaakt naar meer", zegt Koeleman enthousiast. "In 2020 staan er in Duitsland nog twee edities op stapel en ook willen we The Flower Bazar naar Holland halen. Tijdens de FlowerTrials van 9 tot en met 12 juni 2020 als er veel kopers en producten zijn en tijdens de Trade Fair 2020. Enkele locaties hiervoor hebben we al in Aalsmeer op het oog ."

Uniek karakter

Het concept van The Flower Bazar heeft volgens Koeleman een uniek karakter. "Zo is de uitstraling van de beurs die van een luxe boetiek belevenis. Er zijn beursbezoekers die iets anders willen dan een simpele kamer in een keurig hotel, vandaar onze boetiek benadering. The Flower Bazar biedt echter zoveel meer dat het niet in die standaard formule past. Daarom die luxe boetiekomgeving met de juiste combinaties in bloemen en planten en heel veel decoratie die bezoekers hier op een eigentijdse en unieke manier hun inkopen laat doen. We gaan overigens niet gelijk voor supergroot, maar we denken wel aan een beursoppervlak van 4.000 m2. In Hamburg zijn we gestart met 2.600 m2."

Cross selling

"The Flower Bazar is een mooi antwoord op de wens van de grotere retailers die hun inkopen willen doen in een relatief rustige omgeving waar niet overdreven veel keuze aanwezig is, met daarnaast een hoge servicegraad" zegt ook Denis Seriese, media adviseur Bloemenkrant. "Anderzijds zijn naast kleine inkopers ook retailers op zoek naar koopjes en die vinden zij daar ook. Je merkt dat handelaren van bloemen en planten steeds vaker ook de combinatie met decoratie en andere toegevoegde waarde maken. In samenwerking met kwekers, bloemenhandelaren en decoratie leveranciers kunnen we de mooiste concepten creƫren en tegelijkertijd hiermee de klant ontzorgen. Het event past naadloos in het cadeau segment waar urban en natuur op dit moment een grote hit zijn."

Trade Fair Aalsmeer

"Tijdens de Trade Fair Aalsmeer vertellen we belangstellenden graag meer over The Flower Bazar" zegt Pascal Koeleman. "Tevens gaan we er in gesprek met handelaren om te kijken of zij in het concept passen en mee kunnen denken om dit gezamenlijk tot een succes te maken. Tegelijkertijd zoeken we samenwerking met verschillende veredelaars die samen met kwekers en handelaren het concept The Flower Bazar groter willen maken. Immers, samen kom je verder en gaat het ook sneller. We zijn al in gesprek met een grote speler in de tuincentra voor het organiseren van een speciale avond tijdens de beurs en daarbij ook verschillende bloemistenplatforms te betrekken. Daarnaast tonen ook supermarkten al interesse in het cadeau segment voor het bloemenschap."

Aan tafel met Flower Bazar

Op beide edities van The Flower Bazar Holland staat een speciale Bloemenkrant editie 'Aan tafel met, The Flower Bazar' geagendeerd. Elke beursdag houdt 2Dezign zes korte profiel interviews met bezoekers en deelnemers zodat 'Aan tafel met' live kan worden gezien en meegemaakt. Ook worden in de weken voorafgaand aan de The Flower Bazar edities nieuwe producten die er te zien zijn uitgelicht in de Bloemenkrant. Tevens zal 2Dezign als bedenker en eigenaar van dit unieke beursconcept live laten zien wat zij voor u kunnen betekenen in het Marketing Restaurant op het event. Wilt u meer weten over dit nieuwe verkoopconcept, neem dan contact op met Dennis Seriese (telefoon 06 22668555) of Pascal Koeleman (06 24229238).

Afbeelding