De stand van Decofresh vorig jaar.
De stand van Decofresh vorig jaar. Foto:

Vervolg van VP

IFTH EXPO steelt de show

n Afscheid van de World of Flowers

Expo n "Belangrijker is het nog meer energie te steken in het samenbrengen van een zo groot mogelijk internationaal koperspubliek voor de kwekers voor wie wij de beurs organiseren en faciliteren. Zeker nu een deel van de sector last heeft van een dipje.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Ik vertel niets nieuws als ik zeg dat het in de rozen wat minder rooskleurig gaat. Desalniettemin hebben we uit dertig verschillende landen standhouders mogen noteren en komen de beursbezoekers uit 115 verschillende landen. Het aantal voorregistraties is nu al hoger dan vorig jaar in dezelfde periode. Dat past in het huidige economische plaatje, want iedereen in de sierteelt wil weten wat beter kan."

Afscheid

Van The World of Flowers is afscheid genomen. Dit onderdeel was volgens Van Raamsdonk de afgelopen jaren gefaciliteerd om Nederlandse bloemisten uit hun winkels te halen voor een bezoek aan de IFTF. "Internationale bloemisten, die komen wel. Vanuit de hele wereld. Dit in tegenstelling tot de Nederlandse bloemist. Op de Amerikanen na is dit de enige doelgroep die we nog niet binnen hebben onder het dak van de IFTF. Van alles hebben we geprobeerd: een speciale avondopenstelling na winkelsluitingstijd, bloemschikkampioenschappen en demonstraties, een expositie. Maar ook dit werkte niet. De Nederlandse bloemist blijft thuis. Het heeft dan ook geen zin hiermee door te gaan. Je moet realistisch blijven."

FloriForum 2019

Van toegevoegde waarde vindt Van Raamsdonk het dat Union Fleurs daags voor de openstelling van de IFTF op 5 november in het auditorium het eendaagse evenement FloriForum 2019 organiseert met interessante sprekers. Ook is er een aantrekkelijk open huisprogramma bij toonaangevende kwekers aan de IFTF gelinkt waarmee de Week van de Sierteelt nog meer inhoud krijgt.

In de ogen kijken

Regelmatig wordt Van Raamsdonk gevraagd of een beurs als IFTF in de huidige digitale wereld nog wel past. Daarop antwoordt hij volmondig ja, want juist in een wereld waarin alles digitaal is willen kopers en kwekers elkaar ook recht in de ogen kunnen kijken en een kop koffie drinken met elkaar op de beursvloer. "De beurs is de beurs en tot nu toe nog steeds het juiste instrument gebleken om al die koppen uit de sierteeltwereld onder één dak te krijgen. Natuurlijk had ik met de IFTF na tien jaar al verder willen zijn. Wel hebben we inmiddels bereikt dat een groot internationaal publiek de beurs weet te vinden. De uitbreiding van de beursvloer zorgt ervoor dat we verder kunnen groeien. En ook deze 10e editie heeft IFTF weer veel te bieden."

De IFTF Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen is een vak- en handelsbeurs voor kwekers, vermeerderaars, importeurs, groothandel, detaillisten en toeleveranciers. Zie ook https://hppexhibitions.com/iftf/

Schitterende lisianthus.
Afbeelding