Frankrijk officieel partnerland

n Tuinbouwbeurs voor eerste keer gemoderniseerde Messe Essen

Essen n IPM ESSEN vindt voor de 38e keer plaats op de Messe Essen van 28 tot 31 januari 2020. In 2020 wordt 's werelds toonaangevende tuinbouwvakbeurs voor het eerst op het volledig gemoderniseerde beursterrein gehouden.

Acht grote tentoonstellingshallen op één niveau, uitgerust met de nieuwste infrastructuur, bieden de Galeria en Hal 1A de ideale presentatieruimte voor meer dan 1500 exposanten uit bijna 50 landen. Voor het eerst kunnen bezoekers via de nieuwe East Glass Foyer ook IPM ESSEN 2020 bereiken als ingang. Het aanbod op de internationale handelsbeurs omvat innovatieve producten en diensten op het gebied van planten, technologie, bloemisterij en tuinelementen. IPM ESSEN zal vergezeld gaan van een gevarieerd programma. Het buurland Frankrijk zal zich presenteren als het officiële partnerland.

De vele nationale stands zijn uniek op IPM ESSEN: in 2020 keert Turkije terug naar 's werelds toonaangevende handelsbeurs met 220 vierkante meter expositieruimte. Guatemala zal zich ook weer presenteren na een jaar pauze. Litouwen plant zijn eigen nationale stand. Andere landen hebben hun deelname bevestigd: België, China, Costa Rica, Denemarken, Groot-Brittannië, India, Israël, Italië, Japan, Nederland, Polen, Portugal, Spanje, Sri Lanka, Taiwan, Hongarije en de VS zullen nieuwe oplossingen presenteren en innovaties. Speciale aandacht wordt besteed aan de nationale stands van Frankrijk, omdat de "Grande Nation" zich in 2020 zal presenteren als het officiële partnerland van IPM ESSEN. Het International Horticulture Forum zal bijvoorbeeld worden gehouden onder de Franse vlag en zal licht werpen op de huidige bevindingen in de tuinbouw.

Prijzen en wedstrijd

De Groene Stad in Hal 1A wordt opnieuw de hotspot voor prijsuitreikingen en wedstrijden: de "Innovation Showcase" toont de mooiste en beste nieuwe variëteiten van de deelnemende plantenexposanten, geselecteerd door een jury van experts. In 2020 zullen de IPM-wedstrijden worden gehouden onder het motto: "leef het op deze manier - het wordt niet groener! "De wake-up calls van de jonge generatie voor klimaat- en milieubescherming kunnen niet worden genegeerd. Bloemisten en stagiairs worden opgeroepen om hun verbeelding de vrije loop te laten en hun liefde voor te uiten gevarieerd en bloeiend karakter met hun werk. De "Show Your Colors Awards" in hal 7 zijn gericht op vaste planten en struiken met speciale marketingconcepten. Hoe ongebruikelijker het verhaal achter de plant, hoe groter de kans op het winnen van de felbegeerde prijs.

Meer informatie: www.ipm-essen.de