Eerste editie Tech Talks in World Horti Center

Eerste n World Horti Center organiseert donderdagmiddag 17 oktober de eerste editie van Tech Talks. Tech Talks is een terugkerend event waarbij steeds een innovatief en onmisbaar thema voor de kweker van de toekomst onder de loep wordt genomen.

De eerste bijeenkomst gaat over innovaties op het gebied van substraat & irrigatie. Kun je telen op kokos of bamboevezels, hoe zorg je ervoor dat jouw gewas précies genoeg water krijgt en hoe kan een zelflerende omgekeerde osmose-installatie jou helpen in je kwekerij? Een kleine greep uit de vragen die tijdens de eerste editie van Tech Talks beantwoordt gaan worden. Tijdens het plenaire gedeelte bespreken we de uitkomsten van recent onderzoek naar substraten en ook deelt een grote kweker praktijkervaring. Martin Tietema van FoamPlant vertelt over het innovatieve product Growfoam: bio-afbreekbaar schuimsubstraat.

De start-up werd genomineerd voor een GreenTech Innovation Award en sleepte onlangs een miljoeneninvestering binnen voor de doorontwikkeling van deze innovatie.

Na het inhoudelijk programma gaan de bezoekers in een rondgang langs specialisten van toonaangevende bedrijven op het gebied van substraat & irrigatie. De middag duurt van 13.00 tot 17.00 uur