Frans en André Beijk zeer betrokken bij de mozaiek.
Frans en André Beijk zeer betrokken bij de mozaiek. Foto:

Keukenhofmozaïek toont World of Colours

n Belangstelling voor bloemenshows groeit

Vervolg van VP

Kleur n Vanuit de themaletters WORLD in de linkerbovenhoek van het mozaïek zal in het voorjaar een regenboog van kleuren ontspringen met daarnaast een grote rood-witte tulp.

Het mozaïek is weer uitgezet door onze tuinmedewerker André Beijk, wiens zoon Frans het stokje volgend jaar van hem overneemt. Niet onbelangrijk om te vermelden is dat Keukenhof van 21 maart tot en met 10 mei geopend zal zijn, een week korter dan anders. Dit zal zo blijven, want we willen alle bezoekers een hoge bloeikwaliteit garanderen en dat lukt niet verder in mei. Keukenhof kiest dus voor kwaliteit."

Brug

Tevens vestigde Siemerink de aandacht erop dat jaarlijks nieuwe kwaliteitsslagen in het park worden gemaakt. "Twee jaar geleden was dat met het nieuwe entreegebouw aan de voorzijde en vorig jaar is het entree aan de achterzijde van het park vernieuwd. Voor dit seizoen is de brug over de water bij het beeld van het witte paard vervangen door een prachtige klassieke brug."

Biologisch

"Niet onbelangrijk zijn ook de inspiratietuinen waar het verhaal van de bollen en de bloemen wordt verteld. In seizoen 2019 hebben we in het Molenbos en in het Julianabos bloembollen in een natuurlijke omgeving aan de bezoekers laten zien. Voor het komende seizoen krijgen de inspiratietuinen een natuurlijke en duurzame insteek. Met biologisch geteelde bollen willen we daar een aantal trends laten zien, alsmede een stukje verwildering. Hiermee willen we de bezoekers het idee geven van dat kan ik zelf ook. Diezelfde insteek gebruiken we ook bij andere toepassingen. Keukenhof is immers het verlengstuk van de kwekers om de bezoekers met hun producten te inspireren."

Inspirerende beleving

Siemerink vertelde ook dat om de steeds kritischer wordende Keukenhofbezoeker een leuke dag te bezorgen het wensenpakket groeit en aanpassing vraagt. "Bezoekers picknicken graag en in de weide bij de inspiratietuinen werd dit tussen de tulpen vaak gedaan. Als dit een manier is om bezoekers te inspireren dan werken we daar graag aan mee. Datzelfde geldt voor de behoefte aan selfieplekken. Ook in dat opzicht zullen we een inspirerende beleving bieden zonder dat dit doorschiet. Keukenhof blijft immers een bloemenpark.

Bloemenshows

Het aantal aanmeldingen voor de bloemenshows vanuit de sierteelt groeit. Steeds vaker wordt Keukenhof gezien als een platform om producten te positioneren in de markt. Met al die mooie productpresentaties kunnen we bezoekers laten zien welke sierteeltproducten in Nederland verkrijgbaar zijn in de getoonde kwaliteit. Inmiddels is dit alweer mijn achtste seizoen en kan ik van daaruit melden dat er elk jaar weer een nieuw en nog beter concept staat!"

Traditiegetrouw ging de start van het bollenplantseizoen in Keukenhof ook gepaard met de bollenmarkt. Deze was op 4 en 5 oktober en werd goed bezocht.

Bart Siemerink, directeur Keukenhof.