Afbeelding
Foto:

Keukenhof maakt zich op voor kleur

Kleur n Tuinmedewerkers van Keukenhof hebben donderdagmiddag 3 oktober de eerste bollen geplant voor het jaarlijkse bloembollenmozaïek. Hiermee wordt ingehaakt op het Keukenhofthema 2020 'A World of Colours'.

DOOR WILMA VAN VELZEN

"Keukenhof seizoen 2020 is begonnen!" verkondigde Keukenhofdirecteur Bart Siemerink. "Een week geleden zijn de eerste bollen gearriveerd en in vier ploegen worden er de komende periode zo'n zeven miljoen geplant. De bollen die vandaag zijn geplant, zijn het belangrijkste omdat die het thema uitbeelden. A World of Colours is een bijzonder thema omdat dit alle landen en culturen vertegenwoordigt. Wereldwijd heeft iedereen wel iets met bloemen en velen willen Keukenhof en de tulpen minstens een keer in het echt zien. Bovendien biedt het een ideale kapstok.

Vanuit de themaletters WORLD in de linkerbovenhoek van het mozaïek zal in het voorjaar een regenboog van kleuren ontspringen met daarnaast een grote rood-witte tulp. Het mozaïek is weer uitgezet door onze tuinmedewerker André Beijk, wiens zoon Frans het stokje volgend jaar van hem overneemt."

Keukenhof is volgend jaar van 21 maart tot en met 10 mei geopend.

Vervolg P 3