Afbeelding
Foto: MTB

Waterdrinker: We inspire, innovate, connect, share & We care

Toonaangevend n De geschiedenis van Waterdrinker is de geschiedenis van een bedrijf dat begon op de markt en uitgroeide tot één van de toonaangevende exporteurs en groothandelaren van bloemen, kamer- en tuinplanten en accessoires.

DOOR ESDOR VAN ELTEN

In 2018 opende Waterdrinker het Green Trade Center (GTC): het grootste groene inkoopcentrum in Europa met maar liefst 25.000m² aan producten. Als één van de grote spelers in de sierteeltsector neemt Waterdrinker haar verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat begint met samenwerking met andere bedrijven en/of instanties.

Duurzaamheidscertificaat

Als lid van FSI (Floricultural Sustainability Initiative) heeft Waterdrinker zich verbonden aan de afspraak dat in 2020 minimaal 90% van alle producten wordt gekocht bij kwekers met een GAP of gelijkwaardig duurzaamheidscertificaat. Waterdrinker wil haar corebusiness zo 'eerlijk' mogelijk laten verlopen en transparant zijn.

Handtekening

Zo zette het bedrijf in juli dit jaar haar handtekening onder het IMVO convenant, Een belangrijke overeenkomst met afspraken over het internationaal verantwoord telen en verhandelen van bloemen en planten. Door certificeringen als het MPS Florimarkt Certificaat en de ISO 26000 zelfverklaring wil Waterdrinker die transparantie bevorderen. Op www.waterdrinker.nl is uitgebreide informatie te vinden over de ambities van Waterdrinker op het gebied van handel, samenwerking en duurzaamheid.

Afbeelding
Afbeelding