Veel belangstelling voor de bijeenkomst.( Foto René Faas)
Veel belangstelling voor de bijeenkomst.( Foto René Faas) Foto: RENE FAAS

Flowersience meets Wageningen

Flower n Onderzoekers en bollentelers kwamen donderdag 12 september samen in Lisse bij Flower Science meets Wageningen University & Research.

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst werden de laatste resultaten van verschillende bollenonderzoeken gepresenteerd en konden telers hun vragen kwijt bij de onderzoekers. Barry Looman van het bollenteam van Wageningen University & Research gaf tijdens een plenaire opening van de Flower Science bijeenkomst bij CNB aan dat de onderzoekers weliswaar tegenwoordig in Bleiswijk zitten maar dat het onderzoek gewoon doorgaat.

Ze verwees naar lopende projecten als energiebesparing én Bollenrevolutie 4.0, waarbij wordt gewerkt aan het gebruik van data, de bouw van een ziekzoeker en het inzetten van camera's onder meer om latent zuur te ontdekken.

Daarnaast staan er nieuwe projecten op stapel. Zo is het voorstel voor Bollencoaster, een project om te kijken hoe de tijdens de verwerking 'míshandelde' bollen beter beschermd kunnen worden, ingediend. Ook ligt er een onderzoeksplan zodat telers met schoon materiaal beginnen en schoon eindigen.