Afbeelding
Foto:

Nationale Zomerbloemenexpositie

n Digitale Inschrijving NZBT-keuring van start!

Keuring n De 34e Nationale Zomerbloemententoonstelling vindt plaats van donderdag 12 tot en met zondag 15 september. Landelijk gezien de belangrijkste presentatie van zomerbloemen. Zoals in voorgaande jaren is de keuring van zomerbloemen, de NZBT- keuring, de basis van de tentoonstelling.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om aan de grootste keuring van zomerbloemen in Nederland mee te doen.


Online registratie keuring

De registratie van de producten vindt ook dit jaar weer via het digitale platform: keuring.nzbt.nl plaats. De registratie is deze week van start gegaan. Op het platform kunnen deelnemers met een wachtwoord inloggen en hun producten registreren. Registreren kan tot een halve dag voor de daadwerkelijke inname van de producten op de veiling.


Deelnemers van vorige edities van de NZBT-keuring hebben inmiddels instructies per e-mail gekregen om in te loggen op het platform. Voor algemene informatie over de keuring kunt u contact opnemen met Gerrit Spruijt: 06-57309376 of stuur een e-mail naar keuring@nzbt.nl. Voor actuele informatie over de tentoonstelling verwijzen wij u naar de site: www.nzbt.nl.


Vraag in Ledenraad RFH onbeantwoord

Hoe een voormalige aandeelhouder van het digitale afzetplatform New Green Market (NGM) aan een debiteurennummer van Royal FloraHolland kwam, is die investeerder volstrekt onduidelijk.

DOOR JOHAN BOS

Er werd ook tijdens een vergadering van de ledenraad naar gevraagd, maar volgens HAL Investments, tot januari voor een derde participant in NGM, wordt dat nog steeds onderzocht door de veiling. "Het is voor ons absoluut onduidelijk hoe wij aan dat nummer komen", zegt Ard Vink van de beursgenoteerde investeerder.
Het gerucht dat RFH geld overmaakte om een concurrent van Floriday van een belangrijke aandeelhouder te ontdoen, is volgens zowel hem als Merthus Bezemer van NGM onzin.

Gerucht

Bezemer is naar zijn zeggen inmiddels grootaandeelhouder van het bedrijf geworden. "Ik geloof er helemaal niets van dat het gerucht juist is", zegt hij.

"HAL Investments heeft voor minimaal 12,5 miljard euro geïnvesteerd, onder meer in Cool Blue, en het lijkt mij uitgesloten dat een dergelijk bedrijf het risico neemt zijn reputatie op het spel te zetten. Ik kan me dat niet voorstellen. Het is een beursgenoteerde onderneming. Natuurlijk had ik liever gehad dat Hal Investments bij ons was gebleven, maar ik ben nu groot aandeelhouder geworden."

Geen betaling

Ook voor HAL Investments, ontstaan door opbrengst van de verkoop van de in Rotterdam gevestigde Holland Amerika Lijn, blijkt de reputatie van veel grotere waarde dan een avontuur in de digitale operaties van RFH. "Wij hebben geen enkele betaling van Royal FloraHolland ontvangen en er is absoluut geen relatie met die veiling", zegt Ard Vink van HAL.

Aandeelhouder

Dat zijn bedrijf de zich terugtrok als aandeelhouder van NGM vindt hij niet zo vreemd. "Wij verkopen vaker aandelen. Het gerucht dat nu rond gaat, is schadelijk voor onze reputatie als investeringsmaatschappij." Volgens hem is de vraag hoe zij aan een debiteurennummer bij FloraHolland kwam nog steeds bij die veiling in onderzoek. "Wij hebben daar nog niets over gehoord."

Zwijgzaam

Dezelfde vragen kwamen tijdens de ledenvergadering aan de orde, maar werden door de directie blijkbaar voor sommige leden niet naar tevredenheid beantwoord. Woordvoerder Michel van Schie van Royal FloraHolland hult zich in zwijgzaamheid.

Beslotenheid

Over de beslotenheid van de ledenraad kan hij geen enkele mededeling doen, zegt hij. En over de debiteurenregistratie van HAL: "We verstrekken geen informatie aan derden over registraties van bedrijven bij Royal FloraHolland."