De Bijenkorf - Bezig Bijtje.
De Bijenkorf - Bezig Bijtje. Foto:

Dahliamozaïekwedstrijd prachtig event

Event n Van augustus tot en met oktober staat de Bollenstreek in het teken van de zomerbloemen. Een kleurrijke periode die van start ging met het Holland Dahlia Event en de Dahliamozaïekwedstrijd in het voorlaatste weekend van augustus.

DOOR WILMA VAN VELZEN

"Vorig jaar zijn we van start gegaan met vijf mozaïeken, en dit jaar waren er al drieëntwintig mozaïeken en drie objecten met deelnemers in zowel Lisse als Hillegom" zei bestuursvoorzitter en initiatiefnemer Ton van Eijk (FBT) van de Stichting Dahliamozaïeken Bollenstreek enthousiast.

Leerzame ervaring

"Dat is een enorme sprong, ook voor de organisatie. Een hele ervaring en leerzaam. Zo'n 150.000 Dahlia's waren er nodig, met speciale dank aan kweker Henri Broekhof die hiervoor heeft gezorgd. VVV Lisse droeg bij met een prachtige mozaïekenfietstocht. Volgend jaar wordt de Dahliamozaïekwedstrijd verder naar De Zilk uitgerold. Dit gaat gefaseerd, met als einddoel de hele Bollenstreek!"

Prijsuitreiking

Het publiek loopt er warm voor en het is duidelijk dat de dahliakoorts in de Bollenstreek is toegeslagen. De dahliamozaïeken waren stuk voor stuk kleurrijk en met passie gemaakt. Als extra stimulans werden er ook prijzen uitgereikt voor de mooiste mozaïeken door de Hillegomse wethouder Fred van Trigt.


Wisselbeker

De wisselbeker ging daarbij naar mozaïek het Bezige Bijtje van Speeltuin De Bijenkorf. Niet alleen het mozaïek had deze groep prachtig strak gestoken, ook de toegangspoort naar de speeltuin en de tuin had deze groep in de dahlia's gezet. Eén groot kleurrijk dahliaplaatje!

Een prachtig opgemaakt kar. Poppy Flowers.n
Een fraaie Rembrandt.
En natuurlijk 100 jaar CNB.