Het  inspiratieteam aan arrangeurs heeft weer de stands opgebouwd.
Het inspiratieteam aan arrangeurs heeft weer de stands opgebouwd. Foto:

n Inspiratie voor kleine ruimtes

POS Groene oplossingen eilanden op Spoga Gafa

Beurs n Al jaren staat de Spoga Gafa in Keulen garant voor een van de succesvolste beurzen op het gebied van tuinen wereldwijd. Van 1 tot 3 september waren er weer zo'n 40 000 bezoekers en 2152 exposanten op 230 000 m² te vinden.

Voor de derde keer op rij worden op 5 locaties de POS-eilanden getoond. Moderne Retailconcepten, elk op 36m² omgezet. Deze zijn voor verschillende afzetkanalen ontwikkeld, zoals bouwmarkten, tuincentra en andere. De gedachte is bezoekers een idee te geven, op welke manier je in de eigen winkel de consument kan inspireren en opnieuw verassen. Hier worden assortimenten van de verschillende afdelingen bij elkaar gebracht. Een probleem waar veel winkels tegenaan lopen.

Themas 2019

City Gardening – laat je het stedelijk karakter zien aan de hand van verschillende balkon en terrasopstellingen, geïntegreerd met kruiden, groenten en fruit, maar ook bijen en insecten komen niet te kort. Hier horen er ook het slimme tuinieren en nieuwe producten van de industrie bij, welke speciaal voor dit onderwerp ontwikkeld zijn.
FlowerPower – pure storytelling – hoe verkoop je bloembollen anno 2019. Het eiland is gehalveerd voor twee verschillende presentaties. Een deel gaat het over gemengde bloembollen en aan de ander kant over de in Nederland zo bekende Lasagnatechniek
Living with plants – een onderwerp dat elk jaar terugkomt. Was er in 2017 al een badkamer gerealiseerd en afgelopen jaar een Homeoffice met dakterras – het is nu de: My Tiny coffeeshop. Een voorbeeld voor B2B – om planten in het openbaar te plaatsen – of voor de tuincentra zelf. Sterke partner is hier weer de kwekersgroep Air so Pure – aangevuld met de leider van kruiden in Duitsland La Bio.
Kids Garden – eigen planten in de tuin is plezier. Dit is de insteek om de volgende generatie het plezier van het werken in de tuin te laten zien. Het gaat over zien, doen, voelen en proeven – aangevuld met speelgereedschap en een viertal producten welke speciaal voor deze doelgroep is ontwikkeld.
Wellness in nature - 36m² inspiratie in het bos – en twee keer 18m² verkoopmogelijkheden voor de grootschalige retail aan de hand van een bouwmarkt en een keer de vakhandel (tuincentra). Middenin de stad de natuur beleven, dus treehugging en lekker ontspannen. Dit idee zou als een perfecte Pop up store in de stad kunnen staan.
De thema's zijn ontwikkeld in samenwerking met Oliver Mathys. Met arrangeur Konni van Delft en haar team worden deze eilanden gerealiseerd. Er wordt weer een speciale tour gerealiseerd door Judith Baehner om het consumentengedrag en de stories rond de eilanden samen met Oliver toe te lichten.

Nieuw is dat er van alle eilanden virtual reality filmpjes zijn gerealiseerd. Meer info: https://www.spogagafa.de/events/veranstaltungen/guided-tours/guided-tours.php

https://www.spogagafa.de/events/veranstaltungen/pos-green-solution-islands/pos-green-solution-islands.php

Stand van een van de groene oplossingen.