Jan de Boer zet Timo in de bloemen.
Jan de Boer zet Timo in de bloemen. Foto:

Driekleur voor Timo

Driekleur n De redactie van 'Aan tafel met' had een bijzondere gast aan tafel. In de tweede helft van het interview schoof Jan de Boer eigenaar van Barendsen even aan met een speciale verrassing. Zo werd de derde helft extra gezellig.

Jan de Boer heeft bijzondere herinneringen aan zijn periode met Huges. 'In de jaren van fusie, beeldveilen en andere zaken in de sierteelt sector hadden Timo en ik regelmatig contact en ja, soms ook via de media. Het was ook dat hij met zijn gevolg op excursie ging met mensen van Barendsen en enkele andere collega's binnen Royal Flora Holland.

Hortensia

Even de zaken op een rij van waar gaat het eigenlijk over ?

Op het afscheid van Timo in Rijnsburg spraken wij wat onderlinge zaken uit waar er een van was dat beeld veilen hortensia een lastige is, omdat je niet kunt voelen of de bloemen hard of zacht zijn. Dat was deels grappig, maar ook zeker serieus bedoeld. Laten wij het zo zeggen of wij het nu wel of niet eens waren of soms wel en soms niet, is niet belangrijk. Wij hielden elkaar scherp.'

Dutch

Toen Jan de Boer begreep dat Timo aan tafel kwam, wilde hij hem graag verrassen met hortensia in rood, wit en blauw, de nationale driekleur. Toepasselijker kon niet.
Restaurant Dutch in Noordwijk, de thuisbasis voor vele sector gebonden interviews in de Bloemenkrant met uiteindelijk de gastheer hotels van Oranje, maakte het plaatje compleet.

Rood wit blauwe bloemen voor een prachtige locatie en een vette bos voor Timo en zijn vrouw !

Waar een klein land groot in kan zijn. Samen met Timo Huges zat Jan de Boer een jaar in het bestuur van het Bloemenbureau. En Nederland bleek daar toch weer voornamelijk klein. 'Ik heb ik hem gevolgd evenals zijn leiderschap. Zichtbaar zijn voor de kwekers en de handel is waar de mensen en bedrijven van houden. Dynamiek voor het vak is belangrijk. Ik kijk met plezier terug op deze periode.