Afbeelding
Foto:

Dahlia, kleurrijke koningin van het bal

Platform n 'Dahlia is weer helemaal hip en trendy, maar er is nog veel werk aan de winkel.' René Schrama, voorzitter van het Holland Dahlia Event, sprak hierover bij de opening van de derde editie op woensdag 21 augustus in de kasteeltuin van Keukenhof.

DOOR WILMA VAN VELZEN

"De afgelopen drie jaar hebben we enorme stappen gemaakt", zei Schrama. "Dat is iets om trots op te zijn. Het doel van het Holland Dahlia Event is niet alleen het promoten van dahlia's, maar ook het bieden van een platform voor kwekers en handelaren en het verbeteren van de relatie tussen hen. Dus echt business to business. Dit werkt."


Jonge kwekers

De teelt en handel hebben volgens Schrama elk hun uitdagingen, zoals bijvoorbeeld vergrijzing en matige resultaten bij de kwekers. "Van de honderdvijftig kwekers in het jaar 2000 zijn er nu nog maar veertig actief. Het verbeteren van resultaten en de instroom van jonge kwekers is daarom een absolute must. Gelukkig zien we inmiddels de eerste voorzichtige resultaten. Echter, we zullen alles op alles moeten zetten om de vitaliteit van de teelt overeind te houden."

Vervolg Growers Pride P5