Afbeelding
Foto:

Holland Dahlia Event voor het vak en de consument

Dahlia n De derde editie van het Holland Dahlia Event geeft van 21 tot en met 23 augustus extra kleur aan de Bollenstreek.

Exporteurs, kwekers en handelaren kunnen dan op negen locaties tussen Haarlem en Leiden het Dahlia assortiment komen bezichtigen. De Bollenstreek is niet alleen de bakermat van de hyacinten en andere bloembollen, ook Dahlia's worden er volop veredeld en geteeld. Voor het bieden van een duidelijk beeld van het actuele Dahlia assortiment zijn exporteurs, handelaren en andere vakgenoten welkom het Dahlia assortiment te bezichtigen. De opening van het Holland Dahlia Event is woensdagmiddag 21 augustus in de Kasteeltuinen van het Landgoed Keukenhof. Een fraai met Dahlia's overdekte praalwagen onder de titel 'Rise of the Phoenix' zal daarbij de show stelen. Afgelopen voorjaar trok deze nog alle aandacht in het Bloemencorso Bollenstreek. Tevens kunnen in de Kasteeltuinen zo'n 150 soorten Dahlia's bewonderd worden tijdens het Holland Dahlia Event.

Hoewel het actuele Dahlia assortiment op negen locaties bezichtigd kan worden de vermelding dat de Dahlia showtuin van CNB deze keer voor het eerst gesitueerd is bij De Tulperij (Oude Herenweg 16B, Voorhout). Dit gaat gepaard met de CNB Dahliadagen die van 19 tot en met 23 augustus zijn die uitnodigen een bezoek te brengen aan de CNB Dahliashowtuin en de andere showtuinen. Elkaar ontmoeten, bekende en nieuwe rassen bekijken, het assortiment samenstellen, trends bespreken en marktkansen in kaart te brengen is de insteek.


Showtuin

Om ook de consument nog enthousiaster te maken voor Dahlia's zijn de showtuinen opgenomen in de Flower Tour die langs het strand, de duinen, kwekerijen en monumenten zoals de Kasteeltuinen van Keukenhof en 't Huys Dever loopt. Onderweg kan men genieten van meerdere fraaie Dahliamozaïeken in Voorhout, Lisse en Hillegom. Deze fietsroute is samengesteld door VVV Lisse opdat fietsliefhebbers op deze wijze een kleurrijk Dahlia uitstapje kunnen maken. De Tulperij biedt nog een leuke aanvulling met verschillende Dahlia activiteiten zoals een Fotografieworkshop Dahlia, Mini-workshop Dahlia schilderen en Dahlia's knutselen. Ook Museum De Zwarte Tulp in Lisse zet de Dahlia in de spotlights tijdens het bloeiseizoen met de tentoonstelling 'Van Dahlia tot chocola'. Voor meer informatie kijk op www.hollanddahliaevent.nl