Afbeelding
Foto:

Plantarium verwacht internationale gasten

Internationaal n Plantarium is dé internationale Vakbeurs voor de Boomkwekerij. Deelname uit 15 verschillende landen en vakbezoek uit 48 landen onderstrepen dit internationale karakter en maken Plantarium tot dé groothandelsmarkt van boomkwekerijproducten in Europa.

Op Plantarium presenteren zo'n 300 exposanten uit verschillende landen een enorm assortiment boomkwekerijproducten voor de consumentenmarkt in pot en container en als vollegronds product. Ook de toeleverende bedrijven tonen de nieuwste ontwikkelingen.

Platform

Plantarium is een belangrijk platform voor alle kanalen die betrokken zijn bij de afzet van boomkwekerijproducten. Gelijk bij binnenkomst krijgen de bezoekers van Plantarium en GROEN-Direkt een pilot te zien van compact wonen/recreëren in combinatie met natuurbeleving. Omdat 'klein' de nieuwe standaard lijkt voor de ontwikkelingen bij stadsvernieuwing en plattelandsontwikkeling zijn 'Tiny Houses' en 'Tiny Forest' in opkomst. In de entreehal is zo'n 'Tiny House' in een natuurlijke oase van water en beplanting geplaatst en te bezichtigen. Een mooie toepassing van het thema 'Green Fits All'.

Ecologische route

De entreehal is tevens het startpunt voor de Ecologische route. Deze route brengt de bezoekers langs deelnemers die op gebied van duurzaamheid producten en/of diensten presenteren. De route is aan de hand van een plattegrond zelfstandig te lopen. Bezoekers kunnen echter ook aansluiten bij een geleide tour die op gezette tijden in diverse talen wordt aangeboden. Zie het programma.


Hele sierteeltketen

De bedrijven die in de Ecologische route zijn opgenomen zijn zeer divers en komen uit alle schakels in de sierteeltketen. Van veredelaars/vermeerderaars, kwekers, verpakkingen tot certificeerders en adviseurs die bedrijven begeleiden bij hun gang naar duurzaamheid.