Afbeelding
Foto:

Rijnsburgs mooiste stralend binnen

Rijnsburg n Het zal je maar gebeuren dat je weerman Piet Paulusma uitnodigt om de officiële opening te verrichten van de 74e Flower Parade en er steekt zo'n storm op dat je niet meer naar buiten kan.

Natuurlijk kan de zomerstorm niet aan de weerman worden toegeschreven, maar zaterdags s'morgens moest het Corsocomité het besluit nemen het corso met als thema 'Beroepen' binnen te vieren. Een feestje werd het. Het blijft een grote teleurstelling dat je prachtige corso niet de weg op kan, maar de streek kwam in grote getale naar Flora Holland Rijnsburg om het corso nu eens echt van dichtbij te bewonderen.
De gastvrouwen haalden de bewonderaars vol enthousiasme binnen, de figuranten lieten zich van hun beste kant zien, de toeleveranciers kregen vele vragen te beantwoorden en de muziekkorpsen, bands en zangers deden van zich spreken. Een corso dat 1 keer in de 74 jaar binnen moest blijven, maar zich wel van een stralende kant liet zien. Noordwijk kon de stoet zondag wel op de Boulevard bewonderen, maar ook toen nog moesten de bloemen extra vastgezet. Dirk van Egmond legde Rijnsburgs mooiste praalwagen, de BABS Katwijk op de gevoelige plaat vast, de publieksprijs ging naar Lisianthus van Egmond.

Vervolg op P6