Foto: Wim Siemerink.
Foto: Wim Siemerink. Foto: Picasa

Bloemenfestival 2019 in teken van verbinding

Kapel n Het regionale bloemenweekend van augustus begon in Noordwijk officieel met de opening van het Bloemenfestival in de bekende visserskapel aan de Hoofdstraat. Een kleinschalige maar kwalitatief zeer hoogwaardige tentoonstelling van zomerbloemen.

Wethouder Sjaak van den Berg van cultuur verrichte, in het bijzijn van een aantal speciale gasten, de officiële openingshandeling. Hij vroeg in zijn toespraak vooraf eerst nog eens aandacht voor de speciale omgeving waar het bloemenfestival plaats vind. Naar zijn mening passen de feeërieke bloemenarrangementen van Jessica Keet perfect in de sfeer van de oude visserskapel en sluit het festival naadloos aan bij het Noordwijkse thema 'Cultuur Verbindt'.

Ladyspeaker Marjolijn van der Jagt kon vol enthousiasme meedelen dat er al een enorme belangstelling voor het festival werd getoond en dat er de eerste dag meer dan 2000 bezoekers de geuren en kleuren van het festival hadden bewonderd.
Zij prees de geweldige prestatie van arrangeur Jessica Keet en noemde daarbij ook de geweldige samenwerking met de exploitant van de kapel, ' Klooster events art & design'.
In het bijzijn van de Noordwijkse Bloemenkoningin mocht wethouder Sjaak van den Berg voor het bekende fotomoment, de laatste hand leggen aan het arrangement van 'de versierde fiets'.
De tentoonstelling mocht tot en met zondag maar liefst ruim 12.000 bezoekers binnen halen. Zowel het Bloemenfestival als de Flower Parade wisten op die laatste dag voor een klapper aan bewonderaars te verwelkomen.


Claudia Hölzel manager FloraHolland

Met ingang van 1 september 2019 is Claudia Hölzel benoemd tot Manager Kwekersdiensten en Coöperatiezaken. In deze rol maakt zij deel uit van het Management Team van Royal FloraHolland.

Claudia Hölzel (56) is een manager met een track record in het aansturen van klantgerichte afdelingen bij grote organisaties met een complexe operatie. Zo heeft ze senior management functies bekleed bij onder meer KLM, Randstad en DHL. Meest recentelijk werkte zij als Operational Director Environmental Services bij Boskalis Westminster Groep.

Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland, is verheugd met de aanstelling: "Claudia heeft in het verleden bewezen een sterke verbinder te zijn. Ze past daarmee uitstekend bij Royal FloraHolland en de ontwikkeling die we op dit moment als organisatie doormaken. Ik wens haar succes en plezier toe in haar functie bij Royal FloraHolland."

Claudia Hölzel kijkt uit naar Royal FloraHolland: "Royal FloraHolland is een prachtige coöperatie, die bepalend is voor de Nederlandse en internationale sierteelt. Ik ben opgegroeid in een agrarisch bedrijf en weet goed welke uitdagingen er liggen bij het runnen van een dergelijk bedrijf. Hierdoor spreekt de serviceverlening aan de leden, de brugfunctie van Kwekersdiensten en Coöperatiezaken, mij bijzonder aan." Claudia volgt Fedor Hoevenaars op, tot 1 september ad interim. Hij draagt dan zijn werkzaamheden over en gaat daarna CCO Gerhard van der Bijl ondersteunen bij het bedrijfsonderdeel Commercie.

Afbeelding
Afbeelding