CineFleur, whats in a name

artistiek n De sierteeltwereld is een promotieplatform rijker: CineFleur. Een bijzonder platform. Niet eerder verscheen er een digitaal magazine waarin film en bloemen & planten zo artistiek werden gecombineerd.

Door Walter Landesbergen

CineFleur is een productie van Video Productiebedrijf QuickWorks, dat vanaf de start, ruim 15 jaar geleden, videoprojecten realiseert in o.a. de sierteeltsector. Johanna Snel van Delft, een van de eigenaren, heeft door haar sierteeltachtergrond grote betrokkenheid met de branche. Dat is terug te zien.

Lanceren

Snel: "Begin 2017 zijn de plannen voor CineFleur ontstaan. We zagen de behoefte van de sierteeltketen om via een onafhankelijk kanaal op verhalende wijze internationaal en ketenbreed te communiceren: van veredelaar tot consument.
Het eerste half jaar zijn we vooral intern bezig geweest hoe het concept te verwezenlijken en de haalbaarheid ervan te testen. Daarna hebben met diverse partijen in de sector gesproken. Gevoed door de vele positieve reacties besloten we onze droom te gaan verwezenlijken. Stapje voor stapje kwamen we dichterbij een concept wat ons beviel en nu is het zover…deze maand kunnen we CineFleur aan de wereld laten zien. We gaan ons digitale magazine lanceren.

Ontdekkingen

Snel: "Het eerste nummer van CineFleur is opgenomen in Leiden. Niet toevallig. Leiden noemt zich de stad van de ontdekkingen, dat vinden we perfect passen.
Met CineFleur willen wij iedereen die in de business zit op een nieuwe, onthullende manier bloemen en planten laten ervaren. Met inspirerende, filmische verhalen van bloemisten, tuincentra en hun klanten. CineFleur neemt de lezer mee op reis naar kwekers & veredelaars en laat je kennis maken met de nieuwste producten en trends."

Whats in a name

Wie de eerste uitgave ziet, moet beamen dat hier iets moois gerealiseerd is. Het magazine is een harmonieuze verzameling van bewegend beeld, fotografie en tekst. Waarbij het laatste bondig en to the point is. Nergens te veel.

Waar het CineFleur om te doen is, is om de visuele verleiding. Inderdaad, zoals bloemen en planten dat ook doen. In dat opzicht is de naam CineFleur de vlag die de lading dekt: whats is a name, heet dat.
De inhoud van het magazine wordt bepaald in overleg met de adverteerders, QuickWorks noemt hen partners. Er is dus sprake van een reclameboodschap. Brandend content in jargon. Maar in de preview die de Bloemenkrant mocht zien hindert dat niet. CineFleur is nergens hijgerig of opdringerig. De artistieke verpakking domineert en dat maakt de boodschap juist zo effectief.
Het wordt voor QuickWorks wellicht een uitdaging om die artistieke insteek vast te houden. Niet alle adverteerders zijn gewend om regie en uitvoering van hun boodschap uit handen te geven.

Internationaal

Snel: "CineFleur verschijnt minimaal 6x per jaar, is Engelstalig en wordt in eerste instantie verspreid in 16 Europese landen. Van noord naar zuid, gevoed vanuit onze eigen database met ruim 40.000 mailadressen. Wereldwijd willen we sierteeltvakmensen inspireren: bloemisten, tuincentra, diy (do it your self), kwekers, groothandelaren en weddingplanners. Voor onze tweede uitgave is Parijs het decor."
CineFleur is geen exclusief vakmagazine. Ook consumenten die op zoek zijn naar inspiratie en het laatste nieuws over life style en trends worden tot de lezersgroep gerekend.
Snel: "Iedereen die dat wil kan zich abonneren op het magazine door middel van inschrijving. Aan het abonnement zijn geen kosten verbonden.


Abonneren kan via www.cinefleur.com