Afbeelding
Foto: paul deckers

Bloemen voor de Paus

vervolg van voorpagina

"Dat BBH en RFH het sponsorschap stoppen, dat snap ik niet. Maar eigenlijk zag ik het wel aankomen.
De instituten twijfelden al een aantal jaren. Hun bijdragen daalden ieder jaar. Tot ongeveer een derde van het totale budget. Daar moet ik nu dus vervangers voor vinden."
Dat dit gaat lukken, daar is Deckers van overtuigd. "Er liepen al gesprekken met partijen. Partijen uit de branche. Het is ook een super promotie voor de Nederlandse bloemen: de paasviering in Rome wordt door één miljard mensen gezien. En de paus dankt Nederland steevast voor de bloemen."
Dat gaat ook volgend jaar gebeuren en ook in de jaren erna, aldus de strijdbare Deckers. "De komende weken ga ik met partijen in gesprek over samenwerking. Belangrijk daarbij vind ik partnership. De afgelopen jaren was het echt werken van jaar naar jaar om te kijken hoe we het financieel rond kregen. Nu wil ik graag contracten voor een paar jaar aangaan, zodat er een solide basis ligt."
Deckers ziet nieuwe samenwerkingen vooral ook als nieuwe kans. "Het is geweldig dat Bloemenbureau Holland en Royal FloraHolland steeds gesteund hebben, daar ben ik hen dankbaar voor. Ik heb het project een up-grade kunnen geven door ieder jaar een nieuwe hoofdbloem als eye-catcher te profileren en daarmee is de betrokkenheid van de sierteelt veel groter geworden"
Nu is het zaak om naar de toekomst te kijken."