Afbeelding
Foto: paul deckers

Ook Bloemenbureau stopt pausbloemen

Paus n Paul Deckers, hoofdarrangeur van de paasviering op het St. Pietersplein in Rome, kreeg vorige week te horen dat ook Bloemen Bureau Holland stopt met de sponsoring van bloemen voor de Paus.

In een persbericht meldt BBH dat het zich wil focussen op de kernlanden, strategische groeithema's en shopper-activaties. Marketing-argumenten dus.

De bijdrage van BHH is altijd royaal geweest - 40.000 euro. Na eerder afhaken van RFH is er nu een fiks gat geslagen in de begroting.

Voor Deckers persoonlijk is het besluit een enorme teleurstelling. Voor de sierteelt serieus exposure-verlies. Welk marketinginstituut durft te dromen van een dergelijke etalage voor haar producten. Slimme promotiemensen zouden juist van dit event een shopper-succes kunnen maken, zou je zeggen.


2020

Ondanks de tegenslag is Deckers het Bloemenbureau dankbaar voor de ondersteuning die hij jarenlang heeft gehad. 2020 gaat in ieder geval door.

Inmiddels heeft BBH de Bloemenkrant uitgenodigd om de jaarpresentatie op eind deze maand bij te wonen. Daar zal nader ingegaan worden op de strategie en de besteding van de promotiegelden.


Reactie van Paul Deckers op pagina 5