Van Woudenberg Tuinplanten, producent van bijzondere tuinplanten.
Van Woudenberg Tuinplanten, producent van bijzondere tuinplanten. Foto:

Van Woudenberg Tuinplanten, al vijftig jaar alles voor die goede plant

jubileum n Tuinieren is in en er is veel belangstelling voor tuinplanten. Van Woudenberg Tuinplanten uit Zevenhuizen is als grote producent van bijzondere tuinplanten een sterke marktpartij.

Door Piet Kralt

Rick, Gerbert en Liesbeth van Woudenberg vieren dit jaar met hun ouders het vijftig jarig jubileum van hun bedrijf. Al tientallen jaren vinden hun planten de weg naar Europese tuincentra.
Met een simpele bedrijfsfilosofie. "Wij bieden grote handelspartijen het hele seizoen kwalitatief goede, visueel aantrekkelijke tuinplanten. We telen in het vertrouwen dat we daar afnemers voor vinden. Onze klanten weten, dat er bij ons altijd een breed, aantrekkelijk en kwalitatief goed tuinplantenaanbod is. Niks ingewikkelde afspraken vooraf. Zaken doen op basis van partnerschap en vertrouwen. En wat bij ons niet kan, kan echt niet."

Een echt familiebedrijf

Liesbeth van Woudenberg: "Als je terugkijkt, is het bedrijf altijd in verandering geweest. Die veranderingen kwamen en komen niet zonder slag of stoot tot stand. In ons familiebedrijf is tijdig overleg en elkaar vertrouwen essentieel.
En liefde voor het ondernemerschap. Ook dat is ons met de paplepel ingegoten. Onze ouders hebben de basis gelegd voor het bedrijf en voor de sfeer en de betrokkenheid, die daarmee verbonden zijn. Wij bouwen daarop voort.
Eigenlijk staat bij ons niet het product centraal, maar de mens. Planten zijn uiteindelijk een middel. Met die planten proberen we zo dicht mogelijk bij de vragen en de uitdagingen van de klant te komen. Samen met de klant, daar gaat het om. Dat is wie wij zijn. Een echt familiebedrijf dat snel en adequaat op vragen, ontwikkelingen en uitdagingen kan inspelen."


De Bloemenkrant feliciteert de familie Van Woudenberg met dit prachtige jubileum.