Afbeelding
Foto:

Anjer verrast consument

Of het aan het thema Power Flower lag of de vernieuwing in het assortiment Dianthus (Anjer) is niet te zeggen, maar dat het product Anjer was in Keukenhof en hipper en kleurijker dan ooit.

De fraaie presentaties hebben menige consumentenbezoeker aangenaam verrast.

DOOR WILMA VAN VELZEN


Bijzonder kleurrijk en verrassend vernieuwend zijn de beste kernwoorden om de fraaie Anjer presentaties te beschrijven die in de laatste Keukenhofweek te zien was in het Oranje Nassau Paviljoen. Zo kleurrijk was Anjer nog niet eerder aanwezig en de consumentenbezoekers vonden het prachtig. Hoofdarrangeur Heleen Valstar en haar team waren verantwoordelijk voor de creatieve invulling met de vele toepassingen. Vooral de toefjes in meerdere kleuren die heel wat vazen sierden vielen in de smaak en werden veelvuldig gefotografeerd.
Opvallend was dat de Anjer in deze setting ook een grote aantrekkingskracht had op het wat jongere publiek. Hieruit kun je concluderen dat Anjer er naast een kleurrijke factor een hippe factor bij kreeg. Eveneens verbaasde men zich over de vele vormen waarin Anjer werd gepresenteerd. Dit reikte van kleinbloemig tot grootbloemig en zelfs pluizig.
Dat Anjer samen met andere zomerbloemen was te zien bracht de diversiteit van het product nog meer naar voren.

Winnaars

De bloemen voor de Keukenhof Anjershow werden geleverd door twaalf bedrijven die in totaal met maar liefst 88 verschillende soorten presenteerden. Tijdens de vakbijeenkomst in Keukenhof werd hierbij stil gestaan, met dank aan commissieleden Han Wijnands en Rien van Dam. De Anjershow is behalve consumentenshow ook een vakshow compleet met productkeuring. Enkele dagen voorafgaand aan de vakbijeenkomst werden de inzendingen gekeurd door Frans Kouwenhoven, Ton van Vliet, Martin Zwinkels en Gerard van Schie.
De winnaars werden beloond met een Award. De 1e prijs Anjer Standaard 2019 werd gewonnen door Divine Flowers met Dianthus 'Zurigo'. De 1e prijs Anjer Tros 2019 ging naar AB van Kester met Dianthus 'Romany'. G.E. Zuurbier & Zn. won vervolgens de Noviteitenprijs Anjer 2019 met Dianthus 'Damascus'. De Vakprijs Anjer 2019 was tenslotte voor Van der Hoorn met Dianthus Solomio 'Bern'.
Na afloop van de vakbijeenkomst werd nog een blik geworpen op de Anjershow en konden vakgenoten zelf zien hoezeer hun product door het consumentenpubliek werd bewonderd.

Vakbijeenkomst Anjer 2019

Op 18 mei vond in Keukenhof de vakbijeenkomst Anjer plaats. Twaalf bedrijven leverden in totaal 88 producten voor een prachtige bloemenshow in de bloemententoonstelling.
Dank gaat uit aan de commissieleden Han Wijnands en Rien van Dam.

Donderdag 16 mei zijn de inzendingen gekeurd door Frans Kouwenhoven, Ton van Vliet, Martin Zwinkels en Gerard van Schie. Hieronder staan de uitslagen op een rij.

1e prijs Anjer Standaard 2019                

Divine Flowers met Dianthus 'Zurigo'        

1e prijs Anjer Tros 2019

AB van Kester met Dianthus 'Romany'

Noviteitenprijs Anjer 2019                        

G.E. Zuurbier & Zn. met Dianthus 'Damascus'                                        

Vakprijs Anjer 2019

Van der Hoorn met Dianthus Solomio 'Bern'