Inkopen nieuwe stijl?

Zo n Inkopen van bloemen en planten is een vak apart. Met een steeds veranderend assortiment en vele externe factoren die invloed hebben op verkoopvolumes is het een ware uitdaging.

Zoals de hectiek van rond de klok inkopen op de veiling. Ook die manier van inkopen is overigens aan het veranderen. Er wordt steeds minder gehandeld op de klok en direct van tuin en digitale handelsplatformen zoals Floriday, Floranti en FlorAccess zijn met een opmars bezig. Digitalisering in de bloemen- en plantenhandel is onvermijdelijk. Hoe doe jij daar je voordeel mee?

Minder hectiek!

Je bent als inkoper niet alleen heel druk met het inkopen op de klok, je moet tussendoor ook voortdurend afstemmen met je klanten over de aangeboden producten. Met behulp van slimme software en AI-inzichten -onze core business- kunnen we het je makkelijker maken. Zoals met geautomatiseerde prognoses van verantwoorde voorraadposities en inkoop aanbevelingen. Maar ook de interactie met je verkopers en klanten helpen te vereenvoudigen. Op basis van de toepassing van data intelligentie is het mogelijk om automatisch berichten te versturen via bijvoorbeeld e-mail en WhatsApp en de reacties automatisch te verwerken. Dus daar heb je dan geen omkijken meer naar.Voor alle duidelijkheid; Jij houdt als inkoper altijd zelf de controle.

Wil je minder hectiek, minder derving en meer efficiency? Wil je weten hoe je voor de inkoop binnen jouw onderneming de voorspellende kracht van data optimaal kunt benutten?

Ik ga graag met je in gesprek.

Peter Rosman - 06 83 22 03 46 - peter@wdd.nl