Stijlvolle creaties met de kleurrijke lelies. tekst en foto's Wilma van Velzen.
Stijlvolle creaties met de kleurrijke lelies. tekst en foto's Wilma van Velzen. Foto:

De mooiste lelies in één prachtig arrangement

n Bloemenmeisje Nicolette steelt de show

Nacht n Leuk detail is dat Nicolette Kluijver door Bart Siemerink werd aangeduid als het 'bloemenmeisje van Keukenhof'. Dit vanwege het feit dat zij vanwege een actie van booking.com ooit samen met haar moeder en dochter in een koepeltentje een nacht in Keukenhof verbleef.

DOOR WILMA VAN VELZEN

55.000 lelies in één nacht

Bij de opening van de Lelieshow was ook het lelievak goed vertegenwoordigd. Michel van Marrewijk, verkoper voor Paauw Lilies en Lilies of Life, zei goedgemutst dat Nicole Kluijver een heel goede keuze had gemaakt. "Spotify White komt immers uit de collectie van Lilies of Life. Het is een mooie aparte lelie dus ik ben het helemaal met Nicolette eens."

Lelieshow

De Lelieshow zelf was nog kleurrijker dan andere jaren en deed het Keukenhofthema Flower Power in alle opzichten eer aan. Siemerink kondigde het al aan, 55.000 lelies afkomstig van zeventien aanvoerders vormen de basis van deze overweldigende consumentenshow. "Al deze lelies zijn door Stephanie en haar team weggestoken in één nacht. Dit heeft geresulteerd in deze prachtige show met grote uitstraling."

Spanning

Hoewel de Lelieshow voor de derde keer werd opgebouwd door Zuidkoop Natural Projects, was het voor Stephanie van Erven haar eerste keer als projectleider. Dit seizoen name zij het stokje over van Marlies Schouten. "Het is inderdaad een hele klus, maar samen met het team is het prima gelukt. Alles liep als een geoliede machine. Het bouwteam heeft de decors gemaakt en met zeven arrangeurs zijn alle 55.000 lelie weggestoken.

Het thema Flower Power nodigde uit tot kleurrijke decors en details met humor uit de provotijd. Neem bijvoorbeeld de caravan en het tentje tussen de lelies waarbij je een bikini ziet liggen als je door de tentopening kijkt.

Of de kleurige zonnebrillen tussen de lelies.

Afwisseling

Consumenten houden van afwisseling, maar ook van een stukje spanning. Vandaar dat de tunnel met lelieschilderijen als vast onderdeel in de show is gebleven. Een veelheid eenvoudige maar sfeervolle toepassingen moet consumenten enthousiasmeren vaker lelies te kopen. In de show is zoveel te zien, dat iedere consument hier wel inspiratie vindt."


Grootste

De Keukenhof Lelieshow geniet bekendheid als een van de grootste lelieshows ter wereld en is al vele jaren het kleurrijke slotakkoord van het Keukenhofseizoen. Tot en met zondag 19 mei kan men nog van deze prachtige bloemenshow in Keukenhof genieten.

Overweldigende belangstelling voor de presentatie.
Geweldige arrangementen.