Karin Bloemen blijft een kleurige verschijning.
Karin Bloemen blijft een kleurige verschijning. Foto: Wilma van Velzen

Keukenhof viert jubileum met concert

Vervolg van voorpagina

Kleur n Keukenhof laar haar publiek steeds vaker op meerdere fronten genieten van bloemen, kleur, kunst en muziek. De 70ste verjaardag van het park werd dan ook vrolijk luister bijgezet door tal van artiesten. Een onvergeteleijke avond met een mix van klassiek en pop.

Holland's Got Talent operatalent Ripley ontroerde, terwijl Alain Clark met papa Dane Father & Friend zong. Carel Kraayenhof was er met zijn mandoline en Tania Kross bleek inderdaad de mooiste stem van Nederland te hebben. Wat liet zij onder andere Summertime van Porgy and Bess ontzettend mooi klinken. Wendy van de Kokkeltoren en Roy Verbeek waren geweldig op dreef, evenals Patricia van Haastrecht en Hans van Heiningen. Elske DeWall ging helemaal los met I've Got The Music in Me.

Bloemenwals

En natuurlijk mocht de enige echte Bloemenwals volgens presentator Jan Slagter bij een groots evenement als het eerste Keukenhof Concert niet ontbreken. Leuk was het om te zien hoe een zestal dansparen door de paden walsten bij de uitvoering van dit schitterende klassieke meesterwerk van Tsjaikovski. Voor de finale betraden alle artiesten nog eenmaal het met kleurige tulpen gedecoreerde podium waarbij natuurlijk, hoe kan het ook anders, gezamenlijk met het publiek 'Tulpen uit Amsterdam' werd gezongen.

De Plantage

De Plantage op het Landgoed Keukenhof bleek een uitgelezen locatie voor een openluchtconcert. Omringd door bomen kwam het pop-up openluchttheater prachtig tot zijn recht, bood het met gemak ruimte aan de 2.250 concertgangers en ook het geluid was voortreffelijk. Omdat het concert in samenwerking met Omroep MAX werd georganiseerd verzorgde Jan Slagter samen met Carrie ten Napel de presentatie.
De kers op de taart is dat het Keukenhof Concert semi-live door Omroep MAX op zaterdag 11 mei om 16.45 uur op NPO 1 wordt uitgezonden en een nog veel groter publiek hiervan kan genieten. Dit is zeker een aanbeveling waard, want 'dat mag Keukenhof vaker doen' en 'wat een top concert' waren veelgehoorde en enthousiaste opmerkingen na afloop.

Zangeres Tania Cross.
Zanger Alain Clarck samen met zijn vader.
Presentatoren van Max, Carrie ten Napel en Jan Slagter.