Afbeelding
Foto:

Chrysantenshow één bonk Flower Power

Power n De Keukenhof Chrysantenshow die van 24 tot en met 29 april samen met het product Calla het Oranje Nassau Paviljoen domineerde kan het beste worden omschreven als één bonk Flower Power.

DOOR WILMA VAN VELZEN

Hiermee deed het product het gelijknamige Keukenhofthema eer aan. Consumenten keken hun ogen uit en maakten ontelbare kiekjes van de fotogenieke chrysanten in frisse voorjaarskleuren.
Het meest opvallend van deze unieke bloemenshow was de wijze waarop hoofdarrangeur Heleen Valstar en haar team het enorme assortiment Chrysantemum hadden gepresenteerd. Voor een groot deel waren de chrysanten per kleur bijeen gehouden waardoor men verrukt van de ene presentatie naar de andere liep, zich intussen verbazend over hoeveel verschillende vormen er wel waren binnen één kleur. Het was dan ook ronduit indrukwekkend om te zien hoe prachtige toeven tros, pluis, enkel, gevuld, pomponvormig en Santini's tonen. Vooral het Aziatische publiek kon dit enorm waarderen, want voor Chinezen en Japanners is de chrysant hun lievelingsbloem. Geverfde exemplaren stonden er ook. Ietwat exorbitant, maar hier is eveneens een markt voor.

Keuring

Als een van de grotere productgroepen houden de chrysanteninzenders vast een keuring. Een beetje competitie zien ze graag. De prijsuitreiking was bij de opening van de show op donderdagmiddag 25 april. Gekeurd was er in drie categorieën: tros, pluis en Santini. De uitslag was als volgt:
Troschrysanten: 3e prijs: Voort chrysanten met de troschrysant 'Petticoat' 2e prijs: Lewis Flowers met troschrysant 'Pina Colada' 1e prijs troschrysanten: Zentoo met Chrysant tros 'Code Green' .
Pluischrysanten 3e prijs: Arcadia/ Decorum met 'Magnum Yellow' 2e prijs: Arcadia/ Decorum met 'Magnum' 1e prijs bij de Pluischrysanten: Arcadia/ Decorum met Chrysant Pluis 'Saffina' . Santini's 3e prijs: Zentoo met Santini 'Yin Yang' 2e prijs: Richard van Schie met 'Maverick Sunny' 1e prijs: Richard van Schie: Chrysant Santini 'Coutry Lime'.


Een Overall prijs was er ook. Deze ging naar Zentoo voor diens inzending 'Code Green', een frisgroen ogend troschrysantje met prachtige bloemen en blad dat voor bloemisten een must is, vanwege de uitstekende kwaliteit, aparte kleur en oneindige toepassingsmogelijkheden met andere kleuren en producten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding