Floriworld.
Floriworld. Foto: Floriworld

Trotse sector kijkt uit naar opening van Foriworld, wereld van bloemen en planten

open n Over een jaar opent FloriWorld de deuren om de eerste gasten te ontvangen voor de pre-opening.

Als je de bouwput ziet waar het nieuwe gebouw moet verrijzen, dan is er nog veel werk te verzetten. Maar dan staat er ook wat.
Volgens de aandeelhouders Royal FloraHolland, BloemenbureauHolland en de Dutch Experience Groep laat FloriWorld de wereld straks de grootsheid van de Hollandse sierteeltsector zien en is het een waardevolle uitbreiding van het toeristische aanbod in de directe omgeving van Amsterdam.

Waterdrinker

De buitenzijde van het pand krijgt een patroon van verticale, gekleurde banen, een verwijzing naar de bollenvelden. Binnen de muren zijn het bloemen en planten die in een interactief spektakel alle aandacht opeisen.
De experience wordt een verrijking van je persoonlijk leven, zo staat geschreven in het promotieboekje dat speciaal werd vervaardigd voor de eerste-paal-ceremonie, die bij buurman Waterdrinker, aanjager van het project, donderdag 25 april plaats vond.

FloriWorld rekent op minimaal 350.000 bezoekers per jaar. De bezoekduur in de High Tech en High Touch-omgeving, zoals Bert Kranendonk van de Dutch Experience Group FloriWorld in zijn speech typeerde, wordt geschat op circa 5 kwartier.

Top-of-mind

De bedoeling van FloriWorld is om de bezoeker te laten ontdekken en ervaren wat bloemen en planten voor ons betekenen. In het dagelijkse en sociaal leven en voor onze gezondheid. Daarnaast is er de marketingdoelstelling om bloemen en planten top-of-mind te houden.

Of een en ander gerealiseerd kan worden in een omgeving die nagenoeg geheel virtueel is, dat zal de tijd leren. Hoe aanstekelijk de digitale experience eruit gaat zien, dat wordt alvast op de bijeenkomst van 24 mei aanstaande tijdens een inhoudelijke presentatie uit de doeken gedaan.
Duidelijk mag zijn dat de sector met grote verwachtingen uitkijkt naar dit aanstaande paradepaardje.

In regen en wind plantten de aandeelhouders, vergezeld door de wethouder van Aalsmeer en de projectleider Metropool Amsterdam, een boom in een sierpot die daarna werd aangevuld met perkgoed.
Een handeling die symbolisch is voor waar het allemaal om te doen is: Flowerize People.


Daniƫlle Santen is de directeur van Floriworld en BloemenbureauHolland betrekt de kantoren op de derde verdieping. FloriWorld zal 365 dagen per jaar open zijn. Opening voor het publiek is gepland mei/juni 2020.

De aandeelhouders RFH, BBH, en de DEG plantten een boom.