Afbeelding
Foto:

Bollenstreekcorso mooi en kleurrijk

Onder het thema Changing World reed de 72 editie van het corso zaterdag 13 april zijn meer dan 40 km lange route van Noordwijk naar Haarlem. Ondanks het frisse weer stonden er toch zeker zo'n 800.000 corsobezoekers langs de weg om te genieten van de creatieve stoet.


DOOR WILMA VAN VELZEN

Maar liefst achttien praalwagens met levensgrote dinosauriërs tot een schitterende phoenix, kleurrijke Thaise toeristische attracties, Chinese snelheidstrein, evolutie van mens tot bollenkweker, de blauwe tram, de worteltjes van Specsavers en zelfs het poppodium van binnenstad Haarlem in de meest frisse kleuren van de voorjaarsbloeiers trokken aan het oog voorbij, alsmede zo'n dertig prachtig met bloemen gedecoreerde luxe en bijzondere wagens. Praalwagen Verandering dierenrijk van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo mocht deze keer de titel van 'Mooiste Praalwagen' dragen. De vele corsobezoekers genoten zichtbaar van dit geweldige bloemenfestijn waarmee Nederland als bloemenland weer eens stevig op de kaart werd gezet.

Ondanks dat het weer vier seizoenen op één dag vertoonde, en dat kan alleen in Holland riep een Japanse corsobezoeker met een brede lach, was het langs de hele route gezellig druk.