NK Tulpen Keuren 1e prijs Stede Broec.
NK Tulpen Keuren 1e prijs Stede Broec. Foto:

Kampioenen NK Tulpen Keuren bekend

Finale n Tijdens de finales van het 28ste NK Tulpen Keuren eind maart hebben de 54 beste keurders van Nederlands hun krachten gemeten in Keukenhof. Na een spannende eindstrijd mogen Jurre Groen en Johan Commandeur zich respectievelijk juniorenkampioen en seniorenkampioen NK Tulpen Keuren 2019 noemen. Groepswinnaar werd Stede Broec.

In zijn openingswoord vatte voorzitter Gerard van Dijk nog samen dat 'geen vorst dit jaar en nauwelijks een Hollandse winter ervoor gezorgd hebben dat de Bollenstreek al vroeg in bloei staat met velden vol kleur. "En ook Keukenhof laat zich deze keer niet onbetuigd en laat al volop kleur zien." Na een uitleg over de wildcards en de indeling van twee keuringsgroepen werden de potten met tulpen gekeurd. Poten werden gemeten, blad werd bekeken en de knoppen werden beoordeeld alsmede de verhouding het prachtige tulpengoed.



Bloemenquiz

De organisatie had voor de groep die niet aan de beurt was een bloemenquiz bedacht om aan de hand van het raden van soortnamen in tulpenvazen letters werden verzameld. Hiervan moest een gezegde gemaakt. Deze bleek moeilijk want niemand wist de juiste spreuk 'Goed Tulpen Assortiment' te vinden. De voorrondes van het NK Tulpen Keuren vonden gedurende het keuringsseizoen plaats in de verschillende regio's. Veelal tijdens vaktentoonstellingen. De ontknoping in Keukenhof ging gepaard met een gezellige bijeenkomst. Na afloop werden de prijswinnaars bekend gemaakt en werden de bekers en wisselbokalen uitgereikt.

Uitslag NK Tulpen Keuren

Categorie junioren
1. Jurre Groen ('t Veld) 13 strafpunten
2. Judith Bakker (Venhuizen) 13,5 strafpunten
3. Jesper Pijnacker (Julianadorp) 14,5 strafpunten

Categorie senioren
1. Johan Commandeur (Middenmeer) 9,5 strafpunten
2. Ruud de Waard (Breezand) 10,5 strafpunten
3. Mattie Obdam (Venhuizen) 10,5 strafpunten

Categorie groepswinnaar
1. Stede Broec 45,5 strafpunten
2. Anna Paulowna/Breezand 47 strafpunten
3. Niedorp 49 strafpunten

Afbeelding
De Seniorkampioen Johan Commandeur en Juniorkampioen Jurre Groen.
Afbeelding