Minder derving, meer winst

Mismatch n In de bloemen- en plantenketen is de totale derving ongeveer 40%. Van die 40% is een belangrijk deel te wijten aan een mismatch tussen in- en verkoop. Producten blijven onverkocht in de winkel liggen, worden niet verkocht door de groothandel of draaien door bij kweker of veiling.

Het is tijd om die derving te reduceren. Daar kan voorspellende software een significante bijdrage aan leveren. Veel handelsbedrijven en retailers maken nog gebruik van 'traditionele" forecast-technieken. Door meer data – big data – te gebruiken is het mogelijk veel nauwkeuriger te voorspellen wat er verkocht gaat worden. Dankzij nieuwe methoden zoals algoritmes en machine learning zijn de voorspellingen wel veel betrouwbaarder geworden én makkelijker toe te passen. Voorspellende software kan binnen no-time de vraag voorspellen van duizenden artikelen voor honderden klanten. Voor (dag)verse producten zoals bloemen is voorspellende software uiteraard zeer interessant.

Info

Als de derving met een paar procent vermindert, levert dat direct veel geld op! Ondernemers zijn zich vaak niet bewust hoeveel data ze verzamelen, en hoeveel die data waard is. Niet als je de data onbenut in het systeem laat staan, maar wel als we er bewust mee aan de slag gaan.

Wil je weten hoe we voor jouw onderneming de voorspellende kracht van data optimaal kunnen benutten? Peter Rosman - 06 83 22 03 46 - peter@wdd.nl