Foto v.l.n.r.: Marco van der Goes (Houwenplant), Anne-Jan Steenbeek (Royal FloraHolland), Martin Vestweber (Duitse Hartstichting) en Claudia Broch (Stichting Promotie Anthurium).
Foto v.l.n.r.: Marco van der Goes (Houwenplant), Anne-Jan Steenbeek (Royal FloraHolland), Martin Vestweber (Duitse Hartstichting) en Claudia Broch (Stichting Promotie Anthurium). Foto:

Anthuriumactie €7.500

Donatie n De Duitse Hartstichting heeft een donatie van 7.762 euro ontvangen van anthuriumkwekers en -veredelaars. De diverse collecte-acties, werden georganiseerd door de kwekers en de verkoop van Hartstichtinganthuriums in september 2018.

De donatie komt ten goede aan het project Skipping Hearts; een sportprogramma voor kinderen in van groep 3 en 4.

"Skipping Hearts is een programma waarbij kinderen leren hoe zij met hun hart kunnen omgaan", spreekt Martin Vestweber van de Duitse Hartstichting. "Door middel van touwtjespringen laten we kinderen meer in beweging komen. Het belangrijkste doel van dit project is niet alleen om de motivatie van kinderen om te sporten te verbeteren, maar ook om hun bewegingsvaardigheden, coördinatie en sociale vaardigheden zoals teamgeest te verbeteren", aldus Vestweber.

Al eerder werd een donatie van 8.396 aan de Nederlandse Hartstichting overhandigd. Daarmee komt de totale opbrengst van 2018 op 16.158 euro. In de afgelopen jaren is er een opbrengst gerealiseerd van ruim 105.000 euro door de Nederlandse anthuriumkwekers en -veredelaars. Ook in 2019 wordt actie gevoerd.